Ο αριθμός από την Κύπρο που εμπλέκει «Λευκό Οίκο» και White Porscha
Υπόθεση Καλογρίτσα

Ο αριθμός από την Κύπρο που εμπλέκει «Λευκό Οίκο» και White Porscha

Οι αναφορές σε «επικεφαλής», «Λευκό Οίκο», «White Porsca», τα τραπεζικά στοιχεία στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ο «Κυπριακός Αριθμός» που εμπεριέχονται σε e-mail το οποίο περιλαμβάνεται στη μήνυση που κατέθεσε ο Χρήστος Καλογρίτσας αναφορικά με την εικονική σύμβαση των 3 εκατ. ευρώ με τον λιβανέζικο κολοσσό CCC, θα βρεθούν στο μικροσκόπιο της ελληνικής Δικαιοσύνης που θα εξετάσουν την υπόθεση η οποία έχει προκαλέσει σεισμό στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό. 

Στο συγκεκριμένο μήνυμα μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας το οποίο έχει ημερομηνία αποστολής 7 Αυγούστου του 2016 από τον Φουάντ Χούρυ εκ των εκπροσώπων του λιβανέζικου κατασκευαστικού κολοσσού CCC και έχει ως αποδέκτη τον Χρήστο Καλογρίτσα, γίνεται αναφορά στον τραπεζικό λογαριασμό μέσω του οποίου μπορεί να γίνει η συναλλαγή και επισημαίνεται πως το Μέγαρο Μαξίμου και η «White Porsca» «είχαν συμφωνήσει τα τραπεζικά στοιχεία των φίλων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα». Στην αρχή μάλιστα του μηνύματος αναφέρεται ξεκάθαρα ότι στόχος  είναι η όποια συναλλαγή χρηματοδότησης να μην αφήσει ίχνος. 

Στο επίμαχο email αναφέρονται τα εξής:

«Αγαπητέ Κυριάκο,

Η ιδέα δεν είναι άμεσα ή έμμεσα να καταγραφούμε σε μια συναλλαγή χρηματοδότησης, η οποία θα αφήσει ίχνος για την τελική συναλλαγή.

Οι επικεφαλής και ο Λευκός Οίκος, και η White Porscha είχαν συμφωνήσει τα τραπεζικά στοιχεία των "φίλων" στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ποιου τα στοιχεία θα χορηγηθούν μέσω του Κυπριακού Αριθμού, που είχα μοιραστεί μαζί σας. Ας παραμείνουμε σε αυτή τη φόρμουλα.

Η προκαταβολή θα πάει σε "φίλους" στα Η.Α.Ε. (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) και εκείνοι με τη σειρά τους θα την στείλουν τοπικά.

Είμαι πεπεισμένος ότι είναι καλύτερο να ακολουθήσουμε αυτό.

Αναμένοντας τις απόψεις σας».

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, λίγες ώρες νωρίτερα είχε προηγηθεί άλλο e-mail του Φουάντ Χούρυ στο οποίο γίνεται αναφορά σε «λογαριασμούς φίλων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα» στον οποίο «ο Λευκός Οίκος είχε αναφερθεί».




Υπενθυμίζεται ότι στη μήνυσή του ο Χρήστος Καλογρίτσας ανέφερε τον Νίκο Παππά, το Μαξίμου, έναν μυστηριώδη White Porcha αλλά και το Documento για τα όσα συνέβησαν στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών και κυρίως για τα 3 εκατομμύρια που πήρε από την κατασκευαστική εταιρεία CCC. Αναγνώριζε, δε, ότι τα τιμολόγια ήταν εικονικά, δήλωνε ότι τα 3 εκατομμύρια χρησιμοποιήθηκαν στην έκδοση του Documento και υπογράμμιζε ότι όλα όσα έγιναν ήταν σε γνώση του Μεγάρου Μαξίμου και ανώτατων κυβερνητικών παραγόντων.