Ντ. Τραμπ: Το Κογκρέσο πρέπει να «σβήσει» το εις βάρος μου κατηγορητήριο

Ντ. Τραμπ: Το Κογκρέσο πρέπει να «σβήσει» το εις βάρος μου κατηγορητήριο

Το Κογκρέσο θα πρέπει να «διαγράψει» την εις βάρος του απαγγελία κατηγορίας, που οδήγησε στη δίκη του με το ερώτημα της καθαίρεσης εκτίμησε σήμερα ο Αμερικανός Πρόεδρος, μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.

«Θα έπρεπε να σβήσουν την παραπομπή στη Βουλή των Αντιπροσώπων; Ναι, επειδή επρόκειτο για φάρσα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος χθες Τετάρτη απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες από την ελεγχόμενη από τους Ρεπουμπλικανούς Γερουσία.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, μετά την αθώωσή του, ο Τραμπ εμφανίστηκε πολύ ικανοποιημένος, εξαπολύοντας μύδρους κατά των πολιτικών αντιπάλων του στο Δημοκρατικό Κόμμα. Εξάλλου, ο Αμερικανός πρόεδρος σήμερα το πρωί ανήρτησε ακόμα ένα χλευαστικό για τους Δημοκρατικούς μήνυμα στο Twitter, με αφορμή τα σοβαρά προβλήματα που ταλάνισαν τις προκριματικές εκλογές στην Αϊόβα την Δευτέρα.

Σχολιάζοντας τις πληροφορίες του Τύπου περί αλλαγών στο επιτελείο του, ο Τραμπ ανέφερε ότι ο Μικ Μαλβέινι θα παραμείνει προσωπάρχης του Λευκού Οίκου και στο μέλλον θα ληφθεί απόφαση για το τι θα γίνει με τον Αλεξάντερ Βίντμαν, ο οποίος κατέθεσε στη Βουλή των Αντιπροσώπων, στο πλαίσιο της έρευνας εναντίον του προέδρου.

Ωστόσο, όταν τον ρώτησαν αν θα απομακρύνει τον αντισμήναρχο Αλεξάντερ Βίντμαν από το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, απάντησε: «Δεν είμαι ικανοποιημένος μαζί του. Πιστεύετε ότι θα έπρεπε να είμαι;... Εκείνοι θα λάβουν την απόφαση».

Ο Βίντμαν κατέθεσε στη Βουλή των Αντιπροσώπων ότι ο Τραμπ υπέβαλε ένα ανάρμοστο αίτημα στον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ζητώντας του να ερευνήσει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Χάντερ Μπάιντεν, γιου του πρώην αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν. "Δεν πίστευα αυτά που άκουγα", είχε σχολιάσει τότε ο υψηλόβαθμος στρατιωτικός, αναφερόμενος στην τηλεφωνική επικοινωνία του Τραμπ με τον Ζελένσκι.

Σύμφωνα με μια πηγή που μίλησε στο πρακτορείο Reuters, ο Βίντμαν θα μετατεθεί στο υπουργείο Άμυνας.

Παράλληλα, τις τελευταίες ώρες κυκλοφορούν πολλές φήμες στην Ουάσινγκτον, σύμφωνα με τις οποίες ο πρόεδρος σχεδιάζει να εκδιώξει όσους πιστεύει ότι εργάστηκαν εναντίον του στην έρευνα και τη δίκη του. Ο ίδιος πάντως δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι είναι λανθασμένη η πληροφορία που μετέδωσε το CNN περί αποχώρησης του Μαλβέινι, τονίζοντας ότι «έχει εξαιρετική σχέση» μαζί του.