Ντ. Τραμπ: «Θα συναντούσα τον Μαδούρο μόνο για την αποχώρησή του»

Ντ. Τραμπ: «Θα συναντούσα τον Μαδούρο μόνο για την αποχώρησή του»

Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του ότι θα εξέταζε το ενδεχόμενο να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, επιχείρησε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ λέγοντας πως «θα το έκανε μόνο για να συζητήσει την αποχώρηση του προέδρου της Βενεζουέλας από το αξίωμα».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Axios η οποία δημοσιεύθηκε χθες Κυριακή, ο Τραμπ τόνισε πως θα εξέταζε το ενδεχόμενο να συναντηθεί με τον Μαδούρο, ενώ άφησε να εννοηθεί πως έχει κάποιες αμφιβολίες για την απόφασή του να αναγνωρίσει τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό ως τον νόμιμο, μεταβατικό ηγέτη της χώρας της Λατινικής Αμερικής.

«Η Κυβέρνησή μου ήταν πάντα στην πλευρά της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ και ενάντια στο καταπιεστικό καθεστώς Μαδούρο! Θα συναντούσα τον Μαδούρο μόνο για να συζητήσω ένα πράγμα: μια ειρηνική έξοδο από την εξουσία!» είπε σε tweet ο ένοικος του Λευκού Οίκου.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Τραμπ είπε στο Axios την Παρασκευή ότι ήταν ανοιχτός σε μια συνάντηση, μια κίνηση που θα ανέτρεπε την εκστρατεία «μέγιστης πίεσης» της κυβέρνησής του που έχει στόχο να απομακρύνει από την εξουσία τον σοσιαλιστή πρόεδρο της Βενεζουέλας.

«Ίσως θα το σκεφτόμουν... Ο Μαδούρο θα ήθελε να συναντηθούμε. Και σπανίως εναντιώνομαι σε συναντήσεις», είπε ο Τραμπ. «Για την ώρα, έχω απορρίψει» το ενδεχόμενο να γίνει τέτοια συνάντηση».

Ο Τραμπ είχε δηλώσει ανοιχτός το 2018 να συναντήσει τον Μαδούρο, ο οποίος είχε επίσης είχε κάνει προσεγγίσεις για συνομιλίες, αλλά τίποτα δεν πραγματοποιήθηκε και οι Ηνωμένες Πολιτείες αντ 'αυτού αύξησαν την πίεση.

Οι δηλώσεις του μεγιστάνα προέδρου στον ειδησεογραφικό ιστότοπο είναι πιθανόν το πιο ξεκάθαρο σημάδι για μια αυξανόμενη απογοήτευση - όπως χαρακτηρίζουν ορισμένοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ σε ιδιωτικές συνομιλίες - για την αποτυχία της κυβέρνησης Τραμπ να εκδιώξει τον Μαδούρο από την εξουσία μέσω κυρώσεων και διπλωματίας, σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων.