Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, 17:20

-A +A

Ντ. Τραμπ: Τάσσεται υπέρ της χαλάρωσης των μέτρων για τον κορονοϊό

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, 17:20
Ντ. Τραμπ: Τάσσεται υπέρ της χαλάρωσης των μέτρων για τον κορονοϊό
-A +A

Ο Ντόναλντ Τραμπ εκφράζει αμφιβολίες για τα περιοριστικά μέτρα που έχουν εφαρμοσθεί για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοϊού, ανησυχώντας για τις επιπτώσεις που θα έχουν στην οικονομία. «Δεν μπορούμε να αφήσουμε το φάρμακο να είναι χειρότερο από το ίδιο το πρόβλημα», έγραψε στο Twitter.

«Στο τέλος της περιόδου των 15 ημερών, θα λάβουμε απόφαση για την κατεύθυνση που θέλουμε να πάρουμε», πρόσθεσε.

Ο Λευκός Οίκος παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα σειρά οδηγιών συγκεντρωμένων σε έγγραφο με τίτλο «15 ημέρες για την επιβράδυνση της εξάπλωσης» του ιού.

Οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές επαναλαμβάνουν μετ΄επιτάσεως τις τελευταίες ημέρες ότι το χειρότερο στην εξέλιξη της επιδημίας στις ΗΠΑ είναι μπροστά και ότι δεν είναι ώρα για χαλάρωση των μέτρων. «Θέλω η Αμερική να το καταλάβει: αυτήν την εβδομάδα η κατάσταση θα επιδεινωθεί», προειδοποίησε ο Τζερόμ Ανταμς, ο επικεφαλής των ομοσπονδιακών υπηρεσιών δημόσιας υγείας των ΗΠΑ. 

Ο Ντόναλντ Τραμπ από την πλευρά του έκανε retweet πλήθος μηνυμάτων που επιδοκιμάζουν την ιδέα ότι τάσσεται υπέρ της χαλάρωσης και όχι υπέρ της αυστηροποίησης των μέτρων που έχουν εφαρμοσθεί.

«Πρέπει να ισοπεδώσουμε την καμπύλη (της μετάδοσης), ΟΧΙ την οικονομία», έγραφε ένα από τα μηνύματα και κέρδισαν την επιδοκιμασία του Τραμπ.

AP Photo/Patrick Semansky

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα