Ντ. Μπακογιάννη: Επιβεβλημένο το lockdown, για να ανασάνουμε τα Χριστούγεννα

Ντ. Μπακογιάννη: Επιβεβλημένο το lockdown, για να ανασάνουμε τα Χριστούγεννα

«Επιβεβλημένο» χαρακτήρισε το επικείμενο lockdοwn η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στο Mega και σημειώνοντας ότι αντίστοιχα lockdowns γίνονται σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.

«Αν έκλεινε η κυβέρνηση πριν από 15-20 μέρες το μεγάλο ερώτημα θα ήταν αν είμαστε σοβαροί όταν το 50 % των ΜΕΘ ήταν καλυμμένο, αν η κυβέρνηση ήθελε να κλείσει την αγορά. Η κυβέρνηση έδωσε μάχη για να αποφύγουμε το lockdown. Για ένα μεγάλο διάστημα τα πράγματα ήταν υπό έλεγχο, ξέφυγαν πλήρως στην Θεσσαλονίκη κι από την ώρα εκείνη είχαμε το τελευταίο 3ημερο μια εκτόξευση κρουσμάτων και στην Αθήνα. Έτσι ήρθε η απόφαση για ένα lockdown για συγκεκριμένες εβδομάδες στην προσπάθεια να υπάρξει μια αισθητή μείωση των κρουσμάτων, ώστε να αντέξει το σύστημα Υγείας. Βάζουμε σε προτεραιότητα όλες τις ζωές και των μεγάλων και των πιο νέων για να μπορέσουμε να αποφύγουμε εικόνες όπως αυτές του Βελγίου. Καταλαβαίνω απόλυτα όλους όσους βρίσκονται σε απόγνωση, καταλαβαίνω το θυμό, είμαστε όλοι υπό πίεση αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά», σχολίασε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

«Το lockdown γίνεται σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, σε άλλες νωρίτερα και σε άλλες αργότερα. Ξέραμε πως προλαβαίναμε τα πράγματα θα ήταν ευκολότερα κυρίως για το σύστημα Υγείας. Αν καταφέρουμε και κρατήσουμε αποτελεσματικά τα μέτρα, αποφύγουμε και τις οικογενειακές συναθροίσεις  για ένα χρονικό διάστημα, ενδεχομένως να μπορέσουμε – κι αυτή είναι η ελπίδα μας – τα Χριστούγεννα να ανασάνουμε. Αν και ο ιός αυτός μας έχει ξεπεράσει πολλές φορές μέχρι σήμερα, ο στόχος είναι αυτός. Να έχουμε λιγότερα κρούσματα τον Δεκέμβριο, να ανοίξει η οικονομία και βγαίνοντας από την καραντίνα να υπάρξει ένα νέο πακέτα μέτρων πιο ελαστικό», συμπλήρωσε η κ. Μπαογιάννη.

«Δυστυχώς δεν υπάρχει τρόπος να προστατευτούν τα νησιά μας και οι περιοχές με λίγα κρούσματα αν δεν γίνει lockdown. Το κάνει όλη η Ευρώπη. Σκοπός είναι να αντέξει το ΕΣΥ.», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Μπακογιάννη προσθέτοντας ότι «αν τηρήσουμε τα μέτρα, θα μπορέσουμε ενδεχομένως τα Χριστούγεννα να ανασάνουμε. Με λιγότερα κρούσματα και με τα σωστά μέτρα ίσως τα καταφέρουμε.