Νοσοκομείο «Παπανικολάου»: Δεν τίθεται θέμα με τις εφημερίες - Μειοψηφία οι διευθυντές

Νοσοκομείο «Παπανικολάου»: Δεν τίθεται θέμα με τις εφημερίες - Μειοψηφία οι διευθυντές

Δεν τίθεται θέμα ανταπόκρισης του νοσοκομείου στις εφημερίες, καθόσον η προσπάθεια αύξησης των διαθεσίμων κλινών covid απλών και ΜΕΘ είναι συνεχής επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του «Παπανικολάου», καθώς ότι δεν εκφράζει την συντριπτική πλειοψηφία των ιατρών οι 11 διευθυντές που υποστηρίζουν ότι δεν είναι εφικτή η νοσηλεία άλλων περιστατικών Covid, λόγω κορεσμού της νοσοκομειακής μονάδας

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Νοσοκομείου «Παπανικολάου»

«Σε απάντηση της ανακοίνωσης που δημοσιεύθηκε σήμερα από ιατρούς του Νοσοκομείου Γ.Ν.Θ. «Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ»,  η Διοίκηση αναφέρει τα εξής: 

»Οι  αναφερόμενοι έντεκα Διευθυντές αποτελούν ένα μικρό μέρος  του συνόλου των ειδικών ιατρών που υπηρετούν στο Νοσοκομείο, οι οποίοι αριθμούν σε 276 ιατρούς όλων των ειδικοτήτων, δεν είναι όλοι Συντονιστές Διευθυντές Κλινικών/Τμημάτων και σίγουρα η ανακοίνωση τους δεν εκφράζει την συντριπτική πλειοψηφία των ιατρών του νοσοκομείου, που αυτή την ώρα δίνουν ενωμένοι την μάχη.

»Το Γ.Ν.Θ. «Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ» πράγματι από την πρώτη στιγμή της πανδημίας στη χώρα μας, μπήκε στη μάχη της διαφύλαξης της δημόσιας υγείας και της εξυπηρέτησης των ασθενών που προσβλήθηκαν από τον ιό, φροντίζοντας συγχρόνως, ως τριτοβάθμιο νοσοκομείο, να εξασφαλίζει την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών υγείας και στις υπόλοιπες ομάδες ασθενών. Στην προσπάθεια αυτή ανταποκρίθηκε με επιτυχία και συνεχίζει με τον ίδιο αποτελεσματικό τρόπο. Συνεπώς δεν τίθεται θέμα ανταπόκρισής του στη διαδικασία εφημέρευσης του, τόσο όσον αφορά την αυριανή εφημερία όσο και τις επόμενες, καθόσον η προσπάθεια αύξησης των διαθεσίμων κλινών covid απλών και ΜΕΘ είναι συνεχής, με γνώμονα πάντα την ασφαλή λειτουργία και την εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου.

»Επισημαίνεται ότι, υπό τις παρούσες συνθήκες και εν τω μέσω μιας σοβαρής υγειονομικής κρίσης το αναμενόμενο από τον καθένα μας, ως άνθρωποι και ιδιαίτερα ως επαγγελματίες υγείας, είναι η σύμπραξη και η συνδρομή στην αντιμετώπισή της, με ομοψυχία και αυταπάρνηση».