Νίκος Παππάς: «Μιλούσα για τα λεφτά του Μιωνή- Δεν γνώριζε τη συνάντηση ο Τσίπρας»

Νίκος Παππάς: «Μιλούσα για τα λεφτά του Μιωνή- Δεν γνώριζε τη συνάντηση ο Τσίπρας»

«Συναντήθηκα με τον Σάμπυ Μιωνη για τα συμφέροντα της χώρας» ανέφερε ο Νίκος Παππάς κατά την συνέντευξή του στο Mega, υποστηρίζοντας ότι γι' αυτό τον λόγο κλείστηκαν τα ραντεβού ακόμη και στην Κύπρο, τα οποία και έκανε κατόπιν παράκλησης της κυβέρνησης του Ισραήλ. 

Παραδέχτηκε ότι είναι η δική του φωνή στην ηχογραφημένη συνομιλία με τον Σ. Μιωνή, υποστήριξε ότι πολλά σημεία της έχουν παραλειφθεί και ότι με τον όρο «ατζέντα» εννοούσε τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του επιχειρηματία, χωρίς να εξηγήσει όμως γιατί δεν μιλούσε στο πρώτο πρόσωπο. 

Στο ερώτημα για την φράση του στην ηχογραφημένη συνομιλία «κάποιοι βγάζουν λεφτά, πολλά λεφτά», απάντησε ότι εννοούσε «μόνο τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του κ. Μιωνή, είχε πολλές εκκρεμότητες ο κ.Μιωνή» και επικαλέστηκε την υπόθεση με τα 2,6 εκατ ευρώ, («γιατί δεν ζητούν την συνδρομή του Παναμά;», όπως είπε), η οποία όμως έχει τεθεί εδώ και καιρό στο αρχείο από την Εισαγγελία Διαφθοράς. Στο ερώτημα για την αναφορά του στο «μαγαζί», απάντησε ότι η αυτή αφορούσε το «μαγαζί του Μιωνή, το οποίο είναι τεράστιο».

Ταυτόχρονα επιχείρησε να «κρυφτεί» πίσω από μια συνολική ευθύνη, σημειώνοντας πάντα σε πρώτο πληθυντικό, ότι "στόχος μας ήταν να βρούμε λύση μεταξύ των δύο πλευρών" και ότι "ο λόγος της παρέμβασης μας ήταν επειδή μας ζητήθηκε από άλλη κυβέρνηση" γι' αυτό και ασχολήθηκε ο ίδιος ως κυβερνητικό στέλεχος και με την ιδιότητα του τότε υπουργού Επικρατείας. Διαχώρισε ωστόσο από την υπόθεση τον Αλέξη Τσίπρα, για τον οποίο και είπε ότι δεν γνώριζε για την συνάντηση, παρά ενημερώθηκε από τον ίδιο μετά. "Ο κ. Τσίπρας ενημερώθηκε μετά από εμένα. Δεν ήξερε για την συνάντηση, δεν παίρνει μπρίφινγκ για κάθε έκαστη συνάντηση που κάνουν οι υπουργοί του, ο τότε πρωθυπουργός είχε μια γενική ενημέρωση για την ροή των πραγμάτων", ανέφερε ο κ. Παππάς.

Στην ίδιο μήκος κύματος με τα παραπάνω, ο κ. Παππάς είπε ότι η συνάντηση με τον Σ.Μιωνή στην Κύπρο δεν είχε ως σκοπό την οποιαδήποτε παρέμβαση στην Δικαιοσύνη, λέγοντας “τέτοιες παρεμβάσεις εμείς δεν κάναμε, δεν υπήρχε περίπτωση να κάνουμε παρέμβαση στη Δικαιοσύνη για να προστατεύσουμε τα επιχειρηματικά συμφέροντα του  κ.Μιωνή”. Και συμπλήρωσε ότι «θεσμικό ατόπημα δεν είναι να έρχεται κάποιος και να σου λέει ότι υπάρχει κλίμα αντισημιτισμού στην ελληνική δικαιοσύνη, είναι θεσμικός σου ρόλος ως κυβέρνηση να παρέμβεις».

Ερωτηθείς για την αναφορά στο όνομα της κυρίας Μητσοτάκης, ο κ.Παππάς δεν απάντησε, παρά επανέλαβε ότι ο μοναδικός λόγος της παρέμβασης εκ μέρους της τότε κυβέρνησης ήταν γιατί ζητήθηκε από άλλη κυβέρνηση, προσθέτοντας ότι “πατάνε τα κορδόνια τους όσοι επιχειρούν να εμπλέξουν τον Τσίπρα και την προηγούμενη κυβέρνηση.

Όσο για το αν ο ίδιος θα ζητούσε άρση της ασυλίας του, απάντησε ότι η κυβέρνηση έχει την πλειοψηφία για να προχωρήσει, «ας έρθει η δικογραφία στην Βουλή και τότε θα δούμε».

Υποστήριξε ότι πρόκειται για αποσπάσματα και όχι ολόκληρη η συνομιλία, αυτή που κατέθεσε ο κ. Μιωνής στην προανακριτική επιτροπή ενώ παραδέχτηκε ότι έχει ξανασυναντήσει τον κ. Μιωνή στο Μέγαρο Μαξίμου παρουσία του κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.