Νέος Κοροναϊός: Επιβεβαιωμένα κρούσματα σε Σιγκαπούρη και Σαουδική Αραβία

Νέος Κοροναϊός: Επιβεβαιωμένα κρούσματα σε Σιγκαπούρη και Σαουδική Αραβία

Η Σιγκαπούρη επιβεβαίωσε σήμερα το πρώτο κρούσμα του νέου κοροναϊού που έχει σκοτώσει 17 ανθρώπους και έχει μολύνει περισσότερους από 600 στην Κίνα, έγινε γνωστό από την εφημερίδα Straits Times, μετέδωσε το Reuters.

Ο 66χρονος άνδρας που έχει προσβληθεί από τον ιό είναι Kινέζος υπήκοος και κάτοικος της πόλης Ουχάν, όπου εκδηλώθηκε ο ιός, σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία επικαλείται το υπουργείο Υγείας της Σιγκαπούρης. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, είναι επίσης πιθανό να υπάρχει άλλο ένα κρούσμα, σημειώνει το Reuters.

Επίσης, σήμερα, ο υπουργός Εξωτερικών Υποθέσεων της Ινδίας Vellamvelly Muraleedharan σε ανάρτησή του στο twitter γνωστοποίησε τα εξής: «Περίπου 100 νοσοκόμες από την Ινδία που εργάζονται στο νοσοκομείο Al-Hayat της Σαουδικής Αραβίας έκαναν τεστ και μόνο μία εξ αυτών βρέθηκε θετική στον κοροναϊό. Η νοσοκόμα που ασθένησε από τον κοροναϊό νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Aseer και αναρρώνει».

Στο μεταξύ, το υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανέφερε ότι συνολικά 12.828 επιβάτες από 60 πτήσεις έχουν υποβληθεί σε έλεγχο για τη νέα λοίμωξη από τον κοροναϊό ιό μέχρι τις 22 Ιανουαρίου, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί καμία θετική περίπτωση, μετέδωσε το Press Trust in India.

AP Photo/Aaron Favila