Νέες παρεμβάσεις στο εμπορικό κέντρο από Δευτέρα
Μεγάλος Περίπατος

Νέες παρεμβάσεις στο εμπορικό κέντρο από Δευτέρα

Ξεκινούν από αύριο οι ήπιες παρεμβάσεις στο κάτω τμήμα της οδού Ερμού (από Αιόλου έως Αγίων Ασωμάτων) με δημιουργία επιπλέον χώρων για τους πεζούς, καθώς και στις οδούς Κολοκοτρώνη, Καρ. Σερβίας και Μητροπόλεως, όπου δίνεται προτεραιότητα στους πεζούς και τους ποδηλάτες, ενώ εκτεταμένες κυκλοφοριακές τροποποιήσεις αναμένονται στο κέντρο, στο πλαίσιο του Μεγάλου Περιπάτου.

Στις οδούς Κολοκοτρώνη, Καρ. Σερβίας και Μητροπόλεως, δίνεται προτεραιότητα στους πεζούς και τους ποδηλάτες. Στους δρόμους αυτούς, δυνατότητα πρόσβασης θα έχουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα οχήματα των μονίμων κατοίκων, τα οχήματα των ατόμων με αναπηρία, τα ηλεκτροκίνητα οχήματα, τα οχήματα με κατεύθυνση από και προς τους χώρους στάθμευσης,

Επίσης σε 13 ημέρες τίθενται σε ισχύ οι κυκλοφοριακές τροποποιήσεις για τη λειτουργία της τοπικής αγοράς στο Εμπορικό Τρίγωνο της Αθήνας και την Πλάκα , καθώς και τα δικαιολογητικά που θα απαιτούνται για την πρόσβαση οχημάτων.

Όπως ανακοινώθηκε από τον Δήμο Αθηναίων, οι παρεμβάσεις θα γίνουν στο Εμπορικό Τρίγωνο, που περικλείεται από: Αθηνάς - πλατεία Ομονοίας - Σταδίου - πλατεία Συντάγματος - Μητροπόλεως, η κυκλοφορία όλων των οχημάτων επιτρέπεται στις οδούς Αθηνάς, Ερμού, Πεσμαζόγλου, Σοφοκλέους, Ευριπίδου, Αγ. Θεοδώρων, Δραγατσανίου, Παπαρρηγοπούλου (έως Π. Π. Γερμανού), Π. Π. Γερμανού, Αριστείδου, Χρήστου Λαδά, πλατεία Καρύτση (μεταξύ Χρ. Λαδά και Παρνασσού), Παρνασσού, Καρ. Σερβίας (από πλ. Συντάγματος έως Βουλής), Βουλής (από Καρ. Σερβίας έως Κολοκοτρώνη), Κολοκοτρώνη (από Βουλής έως Σταδίου).

Στην περιοχή της Πλάκας, που περικλείεται από τις οδούς Μητροπόλεως – Ερμού – Αγίων Ασωμάτων – Αποστόλου Παύλου – Διονυσίου Αρεοπαγίτου – Λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας – Φιλελλήνων, η κυκλοφορία όλων των οχημάτων επιτρέπεται στις οδούς: Ξενοφώντος, Νίκης (μεταξύ Φιλελλήνων και Απόλλωνος), Απόλλωνος (από Νίκης έως Σκούφου), Σκούφου, Ναυάρχου Νικοδήμου (από Σκούφου έως Φιλελλήνων).

Διαβάστε ακόμα:

Τα επόμενα βήματα για τον Μεγάλο Περίπατο - Τι αλλάζει