7ος χρόνος, ημέρα 2154η
Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021

Νέες δωρέες ύψους 2,7 δισ. δολαρίων από την πρώην σύζυγο του Μπέζος

Νέες δωρέες ύψους 2,7 δισ. δολαρίων από την πρώην σύζυγο του Μπέζος
Photo by Evan Agostini/Invision/AP, File

Η δισεκατομμυριούχος πρώην σύζυγος του Τζεφ Μπέζος, Μακένζι Σκοτ, γνωστή για τις δωρεές της σε φιλανθρωπικά ιδρύματα, ανακοίνωσε ότι δώρισε άλλα 2,739 δισεκατομμύρια δολάρια σε 286 οργανισμούς.

«Επειδή η υπηρεσία με επίκεντρο την κοινότητα είναι ένας τόσο ισχυρός καταλύτης και πολλαπλασιαστής, περάσαμε το πρώτο τρίμηνο του 2021 εντοπίζοντας και αξιολογώντας μη κερδοσκοπικές ομάδες με προσανατολισμό σε περιοχές που έχουν παραμεληθεί. Το αποτέλεσμα ήταν 2.739.000.000 δολάρια σε δωρεές (που έγιναν) σε 286 οργανισμούς με υψηλό αντίκτυπο, σε κατηγορίες και κοινότητες, που ιστορικά δεν χρηματοδοτούνται και παραβλέπονται» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Η Σκοτ ​​κατέστησε σαφές στην ανακοίνωσή της σήμερα, ότι ανησυχεί από την αυξανόμενη συγκέντρωση του πλούτου σε ένα μικρό ποσοστό ατόμων. Είπε ότι συνεργάστηκε με μια ομάδα ερευνητών και συμβούλων περί φιλανθρωπίας «για να δώσει μια περιουσία που δημιουργήθηκε από συστήματα που χρειάζονται αλλαγή».

Ο κατάλογος των παραληπτών των δισεκατομμυρίων που δώρισε η Σκοτ, ποικίλουν από πανεπιστήμια και ομάδες για τους πρόσφυγες, έως οργανισμούς για την τέχνη και τον πολιτισμό, που έχουν πληγεί περισσότερο μετά τις έκτακτες ανάγκες που δημιούργησε η πανδημία.

Είναι ο τρίτος γύρος των ανακοινώσεων που έκανε η Σκοτ σχετικά με τη φιλανθρωπική της δράση. Το 2020, έκανε δύο παρόμοιες ανακοινώσεις έκπληξη, όπου δώρισε περίπου 6 δισεκατομμύρια δολάρια για σκοπούς όπως η αντιμετώπιση του κορονοϊού, η ισότητα των φύλων, κολέγια, πανεπιστήμια και άλλα σχολεία.