7ος χρόνος, ημέρα 2062η
Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021

Νέες αιχμές Κάμινγκς κατά Μπόρις Τζονσον για τους χειρισμούς της πανδημίας

Νέες αιχμές Κάμινγκς κατά Μπόρις Τζονσον για τους χειρισμούς της πανδημίας
AP Images

Νέες αιχμές για τους χειρισμούς της βρετανικής κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης της πανδημίας, άφησε ο άλλοτε στενός σύμβουλος του πρωθυπουργού Ντόμινικ Κάμινγκς ο οποίος έχει εξελιχθεί σε εχθρό για τον Μπόρις Τζόνσον. 

«Το σχέδιο της βρετανικής κυβέρνησης για την καταπολέμηση του COVID-19 ήταν μια καταστροφή και ελήφθησαν αποφάσεις που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί», δήλωσε ο Ντομίνικ Κάμινγκς μέσω twitter. 

«Αν είχαμε κάνει τις σωστές προετοιμασίες και υπήρχαν οι κατάλληλοι άνθρωποι στις κατάλληλες θέσεις, τότε πιθανότατα θα είχαμε αποφύγει τα λοκντάουν» ανέφερε ο Κάμινγκς. 

Ο πρώην σύμβουλος έχει αρχίσει εδώ και καιρό να «βγάζει άπλυτα στη φόρα» του Βρετανού πρωθυπουργού. Πριν λίγο καιρό είχε προκληθεί σάλος από τη διαρροή που αποδίδεται στον Κάμινγκς σύμφωνα με την οποία ο Τζόνσον είχε δηλώσει «Οχι άλλα γαμημένα λοκντάουν, αφήστε τα πτώματα να στοιβάζονται σε ψηλούς σωρούς κατά χιλιάδες». Την εκρηκτική αποκάλυψη είχε κάνει η εφημερίδα Daily Mail, επικαλούμενη «ανώνυμη πηγή».

Εκτός από αλληλογραφία, έγγραφα και σημειώματα, στην κατοχή του φέρεται να έχει και ηχητικά ντοκουμέντα που απέκτησε ηχογραφώντας κρυφά συναντήσεις, ικανά ενδεχομένως να κάψουν το πρώην αφεντικό του και άλλους αξιωματούχους, όταν θα καταθέσει σε λίγες μέρες σε επιτροπή της Βουλής για τη διαχείριση της πανδημίας.

Ο Κάμινγκς, είχε βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα όταν έγινε γνωστό τον Μάρτιο του 2020 ότι ταξίδεψε σε απόσταση 260 μιλίων, από το σπίτι του, στο Λονδίνο έως το Ντέραμ τον Απρίλιο, με τη σύζυγό του, Μέρι Γουέικφιλντ, η οποία παρουσίαζε συμπτώματα κορονοϊού και τα παιδιά τους.

Ο ιδιαίτερα ικανός πολιτικός σύμβουλος υπήρξε ένας από τους αρχιτέκτονες της καμπάνιας για το Brexit ως επικεφαλής του Vote Leave και εμπνευστής του συνθήματος «Take back control» (Πάρτε πίσω τον έλεγχο). Το 2019, με την εκλογή του Τζόνσον στην πρωθυπουργία επέστρεψε θριαμβευτής στη Ντάουνινγκ Στρητ και ανέλαβε το συντονισμό για να μπορέσει να ολοκληρωθεί το Βrexit.