Στήριξη στις 620-625 μονάδες από ΑΔΜΗΕ, Viohalco, Ελλάκτωρ και ΜΥΤΙΛ στο ΧΑ

Στήριξη στις 620-625 μονάδες από ΑΔΜΗΕ, Viohalco, Ελλάκτωρ και ΜΥΤΙΛ στο ΧΑ

Σε μια απολύτως ρηχή συνεδρίαση με πολύ μικρούς όγκους και τζίρους, το ελληνικό χρηματιστήριο συνεχίζει την… επίπεδη και αδιάφορη εικόνα του, όμως οι στηρίξεις που δίνουν μετοχές του ευρύτερου ενεργειακού τομέα όπως ΑΔΜΗΕ, Viohalco, Μυτιληναίος, Ελλάκτωρ και Τέρνα Ενεργειακή, συντηρούν το Γενικό Δείκτη πάνω από την περιοχή των 620 – 625 μονάδων.

Με τις ευρωπαϊκές αγορές να έχουν περιορίσει σημαντικά τη διόρθωσή τους το απόγευμα, ύστερα από χθεσινό εντυπωσιακό ράλι έως 3,2%, το Χ.Α. βρίσκει την ευκαιρία να προτάξει άμυνες και αναχώματα στην περιοχή των 620 μονάδων, ώστε να αποφύγει μια πτώση προς τις 610 – 600 μονάδες.

Ο Γενικός Δείκτης διαπραγματεύεται στις 625 μονάδες με εναλλαγές στα πρόσημα, έχοντας συνολική διακύμανση μόλις 4,6 μονάδες, καθώς στο χαμηλό ημέρας βρέθηκε στις 621,24 μονάδες (-0,63%). Πρόκειται για μια εντελώς flat συνεδρίαση, με μοιρασμένα πρόσημα τόσον στον FTSE 25 όσο και στο σύνολο του Χ.Α.

Πάντως, οι τίτλοι που προαναφέρθηκαν παρέχουν στήριξη, με το ΑΔΜΗΕ να κερδίζει 5% με ασυνήθιστα υψηλό όγκο που ξεπερνά τα 613 χιλ. τεμάχια, ενώ κέρδη άνω του 2% έχουν και οι ΟΛΠ, Viohalco, Μυτιληναίος και Ελλάκτωρ. Στον αντίποδα, απώλειες σημειώνουν οι ΕΛΠΕ, Aegean Airlines, ΟΤΕ, Coca Cola HBC, Motor Oil, ΔΕΗ, Alpha Bank κ.λπ.

Ο λόγος που ξεχωρίζει το ΑΔΜΗΕ είναι η αναβάθμιση της μετοχής από τη Eurobank Equties που συστήνει αγορά με τιμή στόχο τα 3,30 ευρώ. Η Eurobank Equities ξεκίνησε την κάλυψη της μετοχής και μάλιστα την περιέλαβε στις κορυφαίες της επιλογές.

Σύμφωνα με την έκθεση η εισηγμένη η οποία κατέχει το 51% του ΑΔΜΗΕ, σημειώνει πως είναι υπομοχλευμένος με 1,5 φορές δείκτη net debt/ebitda για το 2020 έναντι πάνω από 5 φορές των αντίστοιχων ευρωπαϊκών, ενώ έχει ένα φιλόδοξο επενδυτικό πρόγραμμα 5 δισ. ευρώ.

O FTSE 25 διαπραγματεύεται στις 1.487 μονάδες με εναλλαγές προσήμων, ενώ ο τραπεζικός δείκτης, σε απολύτως επίπεδη κίνηση, βρίσκεται στις 302 μονάδες αμετάβλητος! Η αξία συναλλαγών διαμορφώνεται μόλις στα 27 εκατ. ευρώ. Χθες ο τζίρος ήταν μόλις στα 40,4 εκατ. ευρώ, ενώ την Παρασκευή ήταν στα 37,7 εκατ. ευρώ.

Στον Mid Cap, η Intracom Holdings μετά το χθεσινό +7,21%, κερδίζει εκ νέου +8,10% με ισχυρό όγκο 709 χιλ. τεμαχίων, με φόντο τα εξαιρετικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε. Κέρδη 4,11% έχει και η Πλαίσιο Computers επίσης λόγω πολύ καλών αποτελεσμάτων μέσα στην πανδημία, ενώ θετικά κινούνται και οι Intrakat, Cenergy Holdings, ΙΑΣΩ, Profile, ΕΥΑΘ, Κρι Κρι, AVAX και Πλαστικά Θράκης.

Στον αντίποδα, ιλιγγιώδεις ξανά οι διακυμάνσεις για τη MIG που έφτασε να υποχωρεί έως 29%, ενώ πλέον καταγράφει πτώση 12,33%. Στο σύνολο της αγοράς, 46 μετοχές ενισχύονται έναντι 52 που υποχωρούν.