Νέα «κρούσματα» αρνητών γονέων-Ένταση σε σχολείο της Θέρμης

Νέα «κρούσματα» αρνητών γονέων-Ένταση σε σχολείο της Θέρμης

Τη στιγμή που οι ειδικοί επισημαίνουν την κρισιμότητα της επιδημιολογικής κατάστασης και η αύξηση των κρουσμάτων ειδικά στη βόρεια Ελλάδα προκαλεί προβληματισμό, πληθαίνουν τα περιστατικά με αρνητές οι οποίοι προκαλούν εντάσεις σε σχολεία ή ακόμα και καταφεύγουν σε μηνύσεις κατά εκπαιδευτικών. 

Αναστάτωση προκλήθηκε το πρωί σε δημοτικό σχολείο της Θέρμης, όταν 37χρονος διαμαρτυρήθηκε επειδή δεν επιτράπηκε η είσοδος του γιου του στη σχολική μονάδα χωρίς την προηγούμενη προσκόμιση self test.

Ο ίδιος, μάλιστα, φέρεται να εμπόδισε τους υπόλοιπους μαθητές να μπουν στο σχολείο, με συνέπεια να κληθεί στο σημείο η αστυνομία και να οδηγηθεί στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Όπως έγινε γνωστό, η διευθύντρια του σχολείου υπέβαλε μήνυση εναντίον του 37χρονου και ακολούθησε η σύλληψή του με την αυτόφωρη διαδικασία.

Σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία για διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας και παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών, ενώ αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Μηνύσεις κατά εκπαιδευτικών στον Πύργο
 

Επεισόδιο σημειώθηκε και στον Πύργο της Ηλείας, όταν γονέας υπέβαλε μηνύσεις, σύμφωνα με πληροφορίες τοπικού Μέσου, κατά εκπαιδευτικών καθώς δεν ήθελε το παιδί  του να φορέσει μάσκα στο σχολείο και υποβληθεί σε self test με αποτέλεσμα, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας να μην επιτρέψουν οι εκπαιδευτικοί την είσοδο του στην τάξη.

Στην πλήρη στήριξη στους καθηγητές απέναντι σε αρνητές γονείς μαθητών αναφέρθηκε υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου. Αναφερόμενη στο περιστατικό με τη μήνυση σε βάρος καθηγητών στα Καμίνια είχε τονίσει:  «Συγχαίρω τη διευθύντρια που έκανε τη δουλειά της. Θα είμαστε κοντά στους λειτουργούς. Έχει δοθεί οδηγία σε όλα τα Σώματα, να προστατεύουμε αυτούς τους ανθρώπους».