Νέα απόπειρα προώθησης μεταναστών από τουρκικές ακταιωρούς

Νέα απόπειρα προώθησης μεταναστών από τουρκικές ακταιωρούς

Στην αποτροπή εισόδου λέμβου με μετανάστες, η οποία συνοδευόταν από τουρκικές ακταιωρούς προχώρησαν οι ελληνικές αρχές στην θαλάσσια περιοχή της Λέσβου, ενώ στη δημοσιότητα δόθηκε και οπτικό υλικό με τα τουρκικά σκάφη να πλέουν δίπλα στην λέμβο με τους μετανάστες, χωρίς να προσπαθούν να τους αποτρέψουν από το να εισέλθουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Πιο αναλυτικά, πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης του λιμενικού σώματος καθώς και περιπολικά σκάφη της Ελληνικής Ακτοφυλακής εντόπισαν σήμερα το πρωί στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Λέσβου, λέμβο με αλλοδαπούς επιβαίνοντες ενώ στην εν λόγω περιοχή έπλεαν σκάφη τουρκικής Ακτοφυλακής.

Κατόπιν ενεργειών τόσο του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου του Λιμενικού, όσο και των επιχειρούντων πλωτών του λιμενικού στην εν λόγω περιοχή, πραγματοποιήθηκαν επανειλημμένες προσπάθειες επικοινωνίας με τουρκικές αρχές, προκειμένου να παραλάβουν τους επιβαίνοντες της λέμβου, με αρνητικά αποτελέσματα.

Τελικά, η λέμβος με τους αλλοδαπούς, η οποία δεν εισήλθε καθόλου στα ελληνικά χωρικά ύδατα, παρά τις προσπάθειες των τουρκικών ακταιωρών να την προωθήσουν εντός αυτών, περισυνελέγη τελικά μεσημβρινές ώρες σήμερα από τουρκική ακταιωρό.

.