Νέα απόπειρα εισβολής στον Έβρο με τη βοήθεια Τούρκων αστυνομικών

Νέα απόπειρα εισβολής στον Έβρο με τη βοήθεια Τούρκων αστυνομικών

Λίγες ώρες μετά την άκαρπη τηλεδιάσκεψη Μακρόν - Μέρκελ - Τζόνσον - Ερντογάν, μετανάστες που παραμένουν στα σύνορα του Έβρου επιχείρησαν να εισβάλουν στην Ελλάδα έχοντας βοήθεια από Τούρκους αστυνομικούς που πετούσαν χημικά και καπνογόνα στους Έλληνες συνοριοφύλακες. 

Η νέα αυτή προσπάθεια εισβολής έγινε αφού ο Ερντογάν δεν κατάφερε μέσα από τους εκβιασμούς να σύρει τους Ευρωπαίους ηγέτες και τον Τζόνσον σε νέο παζάρι.

Συγκεκριμένα, ομάδα 250-400 μεταναστών ξεκίνησε περίπου στις 2:30 τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη την προσπάθεια να περάσει παράνομα στα ελληνικά εδάφη, κοντά στο συνοριακό φυλάκιο των Καστανιών και σε μια ακτίνα περίπου 150 μέτρων κατά μήκος του φράκτη. Τούρκοι αστυνομικοί έριχναν χημικά και καπνογόνα για να καλύψουν τις κινήσεις των μεταναστών, με την ελληνική πλευρά να ενεργοποιεί τον ανεμιστήρα που έχει τοποθετηθεί σε στρατιωτικό όχημα και να κατευθύνει τα χημικά προς το τουρκικό έδαφος.

Στην επιχείρηση αντιμετώπισης της νέας εισβολής έλαβαν μέρος και στελέχη της FRONTEX από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

Η απόπειρα εισβολής διήρκεσε μέχρι τις 4 τα ξημερώματα με τους μετανάστες να αποτρέπονται από το να περάσουν στα ελληνικά εδάφη.

Σημειώνεται ότι από το βράδυ της Τρίτης έχει τεθεί σε εφαρμογή η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για κλείσιμο των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:



Πηγή βίντεο: e-evros.gr