ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ για Εξεταστική: Δεν αναλωνόμαστε σε κυνήγι μαγισσών

ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ για Εξεταστική: Δεν αναλωνόμαστε σε κυνήγι μαγισσών

Απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ που κατηγόρησε τη ΝΔ ότι με προφάσεις και προσχήματα αρνήθηκε την πρότασή της να εκλεγεί διακομματικό προεδρείο στην Εξεταστική Επιτροπή για τις δημοσκοπήσεις έδωσαν τα κοινοβουλευτικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος. «Η ΝΔ προτάσσει την αναζήτηση και τη διερεύνηση των πραγματικών γεγονότων  και δεν αναλώνεται σε κυνήγι μαγισσών για επικοινωνιακούς λόγους», τόνισαν.

Η Νέα Δημοκρατία, συνέχισαν «μένει πιστή στην τήρηση των νόμων, του Κανονισμού της Βουλής και του Συντάγματος» και υπενθύμισαν πως με πρόταση της κυβέρνησης έχει δοθεί η δυνατότητα στην κοινοβουλευτική μειοψηφία, να συγκροτεί Εξεταστική Επιτροπή.

«Όσο για τον ισχυρισμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί φόβου για έλεγχο και για αδιαφάνεια, θυμίζουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν εκείνος που αρνήθηκε να διευρυνθεί χρονικά ο έλεγχος χρηματοδότησης στα Μέσα και τις εταιρείες δημοσκοπήσεων σε μία ουδέτερη διατύπωση χωρίς κανένα υπονοούμενο, όπως είχε προτείνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής»

Νωρίτερα τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσαν ότι «η Νέα Δημοκρατία αρνήθηκε με το καλημέρα, κατά την εκλογή του προεδρείου, τη συμμετοχή της αντιπολίτευσης σε αυτό, με προφάσεις και προσχήματα, τη στιγμή που ούτε ο κανονισμός της βουλής το απαγορεύει αλλά και το αναθεωρημένο Σύνταγμα το επιτάσσει».

«Απομονωμένη πολιτικά η Ν.Δ. απέρριψε την πρόταση της συντριπτικής πλειοψηφίας των κομμάτων της Αντιπολίτευσης για διακομματικό προεδρείο» ανέφεραν και υποστήριξαν πως «η κυβερνητική πλειοψηφία θέλει να ελέγξει τον τρόπο ελέγχου της από την αντιπολίτευση».

Να σημειωθεί ότι με μυστική ψηφοφορία η Επιτροπή εξέλεξε ως πρόεδρο τον βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Κεφαλογιάννη, αντιπρόεδρο τον Νικόλαο Υψηλάντη (ΝΔ) και γραμματέα τον κ. Γιάννη Μελά (ΝΔ).