7ος χρόνος, ημέρα 2158η
Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021

ΝΔ: Ο Π. Πολάκης συνεχίζει το υγειονομικό σαμποτάζ διαδίδοντας fake news

ΝΔ: Ο Π. Πολάκης συνεχίζει το υγειονομικό σαμποτάζ διαδίδοντας fake news
Φωτογραφία αρχείου
Eurokinissi

Για επικίνδυνο και ανεύθυνο υγειονομικό σαμποτάζ με διάδοση fake news κατηγορεί με ανακοίνωσή της τον Παύλο Πολάκη η ΝΔ, σχολιάζοντας ανάρτηση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, στην οποία αναφέρει ότι η μετάλλαξη Δέλτα πρακτικά δεν καλύπτεται καθόλου από τα εμβόλια Astra και Johnson. 

Στην ανακοίνωσή της η ΝΔ κάνει λόγο για νέο διαδικτυακό, αντιεμβολιαστικό κρεσέντο του Παύλου Πολάκη και ρωτά ποιες έρευνες αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς του και αν ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Υγείας εκφράζει τη  θέση του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας αναφέρονται τα εξής: 

«Ο κ. Πολάκης, στο νέο του διαδικτυακό αντιεμβολιαστικό κρεσέντο δηλώνει μεταξύ άλλων ότι “η παραλλαγή δέλτα πρακτικά δεν καλύπτεται καθόλου από τα εμβόλια Astra και Johnson”. Αγνοώντας πλήρως τις παγκόσμιες έρευνες, την  ώρα που όλη η κοινωνία και ο επιστημονικός κόσμος δίνουν συντονισμένα τη μάχη υπέρ του εμβολιασμού που είναι το μοναδικό εργαλείο ανάσχεσης της πανδημίας και ανάκτησης της ελευθερίας μας, ο γιατρός και πρώην αναπλ. Υπουργός Υγείας συνεχίζει το επικίνδυνο και ανεύθυνο υγειονομικό σαμποτάζ διαδίδοντας fake news.

Η εν λόγω ανάρτηση του κ. Πολάκη είναι ο ορισμός της διασποράς ψευδών ειδήσεων με κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Ποιες έρευνες αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς του; Με βάση ποια επιστημονικά στοιχεία μιλάει; Το ερώτημα είναι απλό: Ο πρώην αναπλ. Υπουργός Υγείας κ. Πολάκης εκφράζει τη  θέση του ΣΥΡΙΖΑ; Με βάση αυτά που λέει, αν ο κ. Πολάκης βρισκόταν σε υπουργική θέση, προφανώς δεν θα οργάνωνε εμβολιασμούς και θα καλούσε τους πολίτες να μην εμβολιαστούν».