ΝΔ: Ο κ. Παππάς είναι το άλλο πρόσωπο του κ. Τσίπρα - Μαζί παίζουν θέατρο

ΝΔ: Ο κ. Παππάς είναι το άλλο πρόσωπο του κ. Τσίπρα - Μαζί παίζουν θέατρο

«Ανάληψη ευθύνης για ένα τόσο σοβαρό θέμα, δίχως παραίτηση ή αποπομπή δεν υπάρχει» αναφέρει η Νέα Δημοκρατία σχετικά με το μήνυμα που απέστειλε ο Αλέξης Τσίπρας στον Ν.Παππά κατά την εξάωρη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρώτην πρωθυπουργός ζήτησε από τον στενό του συνεργάτη να αναλάβει την ευθύνη του για όσα λάθη, παραλείψεις ή αστοχίες διαπιστώθηκαν με βάση τις πρόσφατες αποκαλύψεις στις συνομιλίες Παππά - Μιωνή.

Ο επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε την δυσαρέσκειά του απέναντι στον στενό του συνεργάτη για τα όσα αποκαλύφθηκαν τις τελευταίες ημέρες, επί της ουσίας ωστόσο φαίνεται να τον καλύπτει λέγοντας ότι «δεν έχω καμία αμφιβολία για την εντιμότητα των στελεχών του ΣΥΡΤΙΖΑ τα οποία σε όλες τις περιστάσεις έχουν αποδείξει την ανιδιοτέλεια τους».

Η Νέα Δημοκρατία σημειώνει στην ανακοίνωσή της πως «τη στιγμή που όλη η Ελλάδα παρακολουθεί τους σοκαριστικούς διαλόγους του κ. Παππά, ο κ. Τσίπρας το μόνο που βρήκε να ψελλίσει, είναι για "λάθη, παραλείψεις ή αστοχίες" και ο κ. Παππάς ότι τα αδιανόητα που εκστόμιζε, δεν είχαν να κάνουν με τις "αυθεντικές πεποιθήσεις" του. Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε με τις παρακρατικές μεθόδους». 

Και συνεχίζει: «Δυο κουβέντες του αέρα κι ούτε γάτα, ούτε ζημιά. Ποιον νομίζουν ότι κοροϊδεύουν; Για τόσο αφελείς περνούν τους Έλληνες; Αποδεικνύεται γι' άλλη μια φορά ότι ο κ.Παππάς είναι το άλλο πρόσωπο του κ.Τσίπρα και μαζί παίζουν θέατρο. Αλλά δεν μπορούν να ξεφύγουν από τις ευθύνες τους. Ανάληψη ευθύνης για ένα τόσο σοβαρό θέμα, δίχως παραίτηση ή αποπομπή δεν υπάρχει».