7ος χρόνος, ημέρα 2225η
Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου 2021

ΝΔ για ΣΥΡΙΖΑ: Ας αφήσει τα γνωστά κλισέ και ας απαντήσει στον Τζ. Πάιατ

ΝΔ για ΣΥΡΙΖΑ: Ας αφήσει τα γνωστά κλισέ και ας απαντήσει στον Τζ. Πάιατ
Φωτογραφία αρχείου
Eurokinissi

Σε νέα ανακοίνωση προχωρά η ΝΔ με αφορμή την πρόσφατη συνέντευξη του Αμερικανού πρέσβη στην Ελλάδα κατά την οποία ο Τζέφρι Πάιατ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο και για τη δημιουργία νέων αμερικανικών βάσεων σε ελληνικά νησιά, ενώ είπε ότι οι συζητήσεις ξεκίνησαν στην περίοδο που ήταν στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. «Ας αφήσει τα γνωστά κλισέ και ας απαντήσει στον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα που δηλώνει “έκπληκτος”, σημειώνει η ΝΔ προς την Αξιωματική Αντιπολίτευση.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ας αφήσει τα γνωστά κλισέ και ας απαντήσει στον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα που δηλώνει “έκπληκτος”. Η έκπληξη του κ. Πάιατ προκύπτει όχι από την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, αλλά από τη σημερινή στάση του ΣΥΡΙΖΑ, σε σύγκριση με αυτά που έλεγε όταν ήταν στην Κυβέρνηση. Είναι όπως τα μνημόνια. Πρώτα θα τα έσκιζαν και στη συνέχεια έγιναν οι καλύτεροι μαθητές» σχολιάζει στην ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία. και κλείνοντας παραθέτει ακόμη ένα ερώτημα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται: «αν ο κ. Τσίπρας ερχόταν ξανά στην εξουσία θα κατήγγελλε τη συμφωνία με τις ΗΠΑ ή “θα δούμε πώς θα το χειριστούμε..” όπως απάντησε για τη Συμφωνία με τη Γαλλία;»».

Υπενθυμίζεται, πως νωρίτερα η Νέα Δημοκρατία είχε προχωρήσει ανακοίνωση ζητώντας από τον ΣΥΡΙΖΑ «να διαψεύσει τα όσα ανέφερε σε συνέντευξή του ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο ζήτημα της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας-ΗΠΑ» σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Η πενταετής συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ υπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας και αναβαθμίζει τη θέση της Ελλάδας στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή εξαπέλυσε μύδρους μιλώντας για “σοβαρότατες παραχωρήσεις” και για συμφωνία “που δεν ταιριάζει ανάμεσα σε δυο ισότιμους εταίρους και σε μια Ελλάδα με ανεξαρτησία, αξιοπρέπεια και εθνική κυριαρχία”. Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα κ. Πάιατ σε συνέντευξή του στην "Καθημερινή" δηλώνει έκπληκτος από τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι “οι τέσσερις τοποθεσίες που συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε ως μέρος της αμυντικής συμφωνίας είναι μέρη που εντοπίστηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ” και ότι “οι όροι που χρησιμοποιούνται στη συμφωνία δεν είναι διαφορετικοί” από όσα συζητούνταν με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση και καταλήγει: «Θα διαψεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτά που αναφέρει στη συνέντευξή του ο Πρέσβης των ΗΠΑ; Αναμένουμε με ενδιαφέρον. Οι Έλληνες γνωρίζουν τη διγλωσσία και τα ψέματα του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ και ξέρουν ότι αυτά που λέει δημόσια δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που συζητάει πίσω από τις κλειστές πόρτες».

Με τον ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορεί τη ΝΔ ότι «διαστρεβλώνουν στη μετάφραση τις δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη και σε κάθε περίπτωση η Κουμουνδούρου τονίζει ότι ποτέ δεν διαπραγματευόταν επ’ αόριστο συμφωνία με μόνιμη εμπλοκή της Ελλάδας στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ».