7ος χρόνος, ημέρα 2222η
Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου 2021

ΝΔ για συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ: Θα διαψεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ τον Αμερικανό πρέσβη;

ΝΔ για συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ: Θα διαψεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ τον Αμερικανό πρέσβη;
Eurokinissi

Να διαψεύσει τα όσα ανέφερε σε συνέντευξή του ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο ζήτημα της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας-ΗΠΑ, καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ με ανακοίνωσή της.

«Η πενταετής συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ υπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας και αναβαθμίζει τη θέση της Ελλάδας στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή εξαπέλυσε μύδρους μιλώντας για “σοβαρότατες παραχωρήσεις” και για συμφωνία “που δεν ταιριάζει ανάμεσα σε δυο ισότιμους εταίρους και σε μια Ελλάδα με ανεξαρτησία, αξιοπρέπεια και εθνική κυριαρχία”. Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα κ. Πάιατ σε συνέντευξή του στην "Καθημερινή" δηλώνει έκπληκτος από τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι “οι τέσσερις τοποθεσίες που συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε ως μέρος της αμυντικής συμφωνίας είναι μέρη που εντοπίστηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ” και ότι “οι όροι που χρησιμοποιούνται στη συμφωνία δεν είναι διαφορετικοί” από όσα συζητούνταν με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

«Θα διαψεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτά που αναφέρει στη συνέντευξή του ο Πρέσβης των ΗΠΑ; Αναμένουμε με ενδιαφέρον. Οι Έλληνες γνωρίζουν τη διγλωσσία και τα ψέματα του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ και ξέρουν ότι αυτά που λέει δημόσια δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που συζητάει πίσω από τις κλειστές πόρτες», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.