ΝΑΤΟ: Καταδικάζουμε τις κακόβουλες δραστηριότητες στον κυβερνοχώρο

ΝΑΤΟ: Καταδικάζουμε τις κακόβουλες δραστηριότητες στον κυβερνοχώρο

Οι κακόβουλες δραστηριότητες υπονομεύουν την ασφάλεια, την εμπιστοσύνη και τη σταθερότητα στον κυβερνοχώρο τονίζει με ανακοίνωσή του το Βορειοατλαντικό Συμβούλιο επισημαίνοντας την αλληλεγγύη του σε όσους επηρεάστηκαν από τις πρόσφατες ενέργειες.

«Καταδικάζουμε τέτοιες κακόβουλες δραστηριότητες στον κυβερνοχώρο που έχουν σχεδιαστεί για να αποσταθεροποιήσουν και να βλάψουν την ευρωατλαντική ασφάλεια και να διαταράξουν την καθημερινή ζωή των πολιτών μας» αναφέρει η ανακοίνωση του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου.

Παράλληλα υπογραμμίζεται ότι «επιβεβαιώνοντας την αμυντική εντολή του ΝΑΤΟ, η Συμμαχία είναι αποφασισμένη να χρησιμοποιήσει το πλήρες φάσμα δυνατοτήτων, όπως ισχύει, ανά πάσα στιγμή για να αποτρέψει ενεργά, να υπερασπιστεί και να αντιμετωπίσει ολόκληρο το φάσμα των απειλών στον κυβερνοχώρο, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο».

Το Βορειοατλαντικό Συμβούλιο σημειώνει ότι το ΝΑΤΟ θα συνεχίσει να προσαρμόζεται στο εξελισσόμενο τοπίο απειλών στον κυβερνοχώρο, το οποίο επηρεάζεται τόσο από κρατικούς όσο και από μη κρατικούς φορείς, συμπεριλαμβανομένης της κρατικής χρηματοδότησης.

«Παραμένουμε δεσμευμένοι να υποστηρίξουμε ισχυρές εθνικές πολιτικές κυβερνοάμυνας, συμπεριλαμβανομένης της πλήρους εφαρμογής της δέσμευσης του ΝΑΤΟ στον κυβερνοχώρο» τονίζεται.