Ν. Τζανάκης: «Διαβατήριο» τα self-test για το άνοιγμα δραστηριοτήτων

Ν. Τζανάκης: «Διαβατήριο» τα self-test για το άνοιγμα δραστηριοτήτων

«Μπορεί να είναι το διαβατήριό μας να ξεκινήσουμε δραστηριότητες», επισήμανε σήμερα ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νικόλαος Τζανάκης αναφορικά με τα self-test, προσθέτοντας ότι «πρέπει όμως να προσέχουμε».

Μιλώντας στον Ant1, ο κ. Τζανάκης χαρακτήρισε τα τεστ «θετικό μέτρο», επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι «είναι βοηθητική στρατηγική στα υπόλοιπα μέτρα».

Χαρακτήρισε επίσης το μέτρο των τεστ «πολύτιμο», κυρίως αν στοχεύει σε ορισμένες ηλικιακές ομάδες.

«Η διασπορά των 600 ασυμπτωματικών κρουσμάτων στην κοινωνία θα μπορούσε να είναι 8.000 με 12.000 κρούσματα» εξήγησε, αναφορικά με τους μαθητές και εκπαιδευτικούς που διαγνώστηκαν χάρη στα self test που έκαναν πριν από την έναρξη των σχολείων

Όσο για την άρνηση πολιτών που δεν εμβολιάζονται ενώ μπορούν, έκανε λόγο για «σύγχυση και παραπληροφόρηση προς τους πολίτες», υπογραμμίζοντας ότι, «είναι σίγουρο ότι όσοι εμβολιάζονται θα είναι καλύτερα στη ζωή τους».

Ο κ. Τζανάκης σχολίασε επίσης τον θάνατο γυναίκας πέντε μέρες μετά τον εμβολιασμό της με το εμβόλιο της AstraZeneca, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «μετά τον εμβολιασμό θα μας συμβούν τροχαία, θα κερδίσουμε το λαχείο, δεν θα φταίει για όλα το εμβόλιο», ενώ ξεκαθάρισε ότι «τα εμβόλια για τον κορονοϊό είναι από τα ασφαλέστερα εμβόλια που έχουμε».

«Αν αποφασίσω να μην εμβολιαστώ, θα κινδυνεύσω εγώ, κι αν όχι εγώ ο παππούς μου», τόνισε, χαρακτηρίζοντας «εγκληματικές παλινωδίες» την άρνηση του εμβολιασμού.