Ν. Παπαθανάσης: Θα εξεταστεί εκ νέου το αλκοόλ στην παραλία

Ν. Παπαθανάσης: Θα εξεταστεί εκ νέου το αλκοόλ στην παραλία

Για το πέμπτο κύμα επιστροφής στην κανονικότητα μίλησε ο Νίκος Παπαθανάσης, καθώς αυτό περιλαμβάνει ξενοδοχεία 12μηνης διάρκειας, θερινά σινεμά και εκδηλώσεις σε υπαίθριους χώρους, τονίζοντας πως «ο κόσμος είναι ακόμη επιφυλακτικός, γιατί προσπαθεί να προστατέψει την υγείας του και δεν αισθάνεται άνετα να βγει έξω αμέσως».

Μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 ο υπφυπουργός Ανάπτυξης, έκανε απολογισμό και δήλωσε για τη μέχρι τώρα πορεία της άρσης των μέτρων ότι «τα καφέ δούλεψαν. Η εστίαση δεν πήγε καλά, αλλά πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι ο καιρός δεν ήταν καλός, με δεδομένο ότι όλες οι επιχειρήσεις τις εστίασης λειτουργούν σε υπαίθριους και ημιυπαίθριους χώρους».

«Θεωρούμε ότι θα προχωρήσει γρήγορα η εστίαση» εκτίμησε ο κ. Παπαθανάσης, επισημαίνοντας πως ο «κόσμος είναι επιφυλακτικός, γιατί προσπαθεί να προστατέψει την υγείας του και δεν αισθάνεται άνετα να βγει έξω αμέσως».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο μετακύλισης της μείωσης του ΦΠΑ προς τους καταναλωτές, ο κ. Παπαθανάσης σημείωσε ότι «οι περισσότεροι επαγγελματίες θα μεταφέρουν την μείωση στον καταναλωτή, γιατί θέλουν να προσελκύσουν πελάτες», ενώ παρατήρησε πως “αν δει κάποιος ότι μειωθούν οι τιμές, θα ανέβει ο όγκος των πωλήσεων. Υπάρχει μια ελαστικότητα στις πωλήσεις. Σαφώς είναι μια στήριξη στην εστίαση και στα καφέ”.

Ερωτηθείς για την εφαρμογή των κανόνων προστασίας, «τα μέτρα σαφώς τηρούνται» υποστήριξε ο Υφυπουργός, αναφέροντας ότι έχουν επιβληθεί τα προβλεπόμενα πρόστιμα στους παραβάτες. Ο ίδιος προανήγγειλε ότι «θα είμαστε έξω παντού» διεξάγοντας ελέγχους, ενώ «είναι μια εικόνα που μας ανησυχεί αυτή» εξήγησε, με φόντο τις εικόνες του συνωστισμού σε μπαρ στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Επανεκτίμηση για αλκοόλ

Επιπρόσθετα, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης γνωστοποίησε ότι έχει ζητηθεί «μια νέα προσέγγιση από την επιτροπή λοιμωξιολογων» τόσο για τα beach bar που δεν πωλούν αλκοόλ, αλλά και για όλους τους κωδικούς δραστηριότητας που παραμένουν κλειστοί, αναμένοντας τις εισηγήσεις των ειδικών επιστημόνων για την επιστροφή τους στην κανονικότητα, όπως γυμναστήρια κέντρα διασκέδασης.

Με αφορμή την επανεκκίνηση του τουρισμού σήμερα, ο κ. Παπαθανάσης υπογράμμισε ότι η κατάσταση θα βελτιώνεται σταδιακά, καθώς «υπάρχει μια διστακτικότητα στον κόσμο», ενώ προανήγγειλε ότι επανεκκινούν σήμερα εμποροπανηγύρεις και κυριακάτικες αγορές.

Ερωτηθείς για το ύψος των τιμών, αυτές διαμορφώνονται σε «σταθερή φάση» αντέτεινε ο κ. Παπαθανάσης και ξεκαθάρισε ότι «όπου υπάρχουν περιπτώσεις αισχροκέρδειας, αυτές καταγγέλλονται και επιβάλλονται πρόστιμα». Ειδικά για τις μάσκες προστασίας, το κόστος τους κυμαίνεται στα 45-55 λεπτά, ενώ τα αντισηπτικά «τα ανεβάσαμε από τα 2 στα 3 τεμάχια και μπορεί να απελευθερώσουμε την ποσότητα των 3 τεμαχίων», περιέγραψε ο Υφυπουργός.

Με αφορμή και την ελληνική παραγωγή μασκών, «τελικά, η βιομηχανία απέδειξε μέσα στην κρίση πόσο σημαντική είναι. Έρχεται η μεγάλη ευκαιρία για τη βιομηχανία στην πατρίδα μας. Τώρα είναι η ώρα να δοθεί η μεγάλη ώθηση στη βιομηχανία μας», κατέληξε ο κ. Παπαθανάσης.