Ν. Παπαθανάσης: Μετά το Πάσχα το άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους

Ν. Παπαθανάσης: Μετά το Πάσχα το άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους

Τη βεβαιότητα πως το άνοιγμα των επιχειρήσεων εστίασης θα πραγματοποιηθεί μετά το Πάσχα και μόνο στους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, τονίζοντας παράλληλα πως όσοι κλάδοι επλήγησαν περισσότερο από τα lockdown και την πανδημία θα λάβουν ιδιαίτερη στήριξη από την κυβέρνηση.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ο κ. Παπαθανάσης υπογράμμισε πως «οι επιδημιολόγοι έχουν στο πρόγραμμά τους το άνοιγμα της εστίασης μετά το Πάσχα και σε ανοιχτούς χώρους».

«Δεν υπάρχει υπουργός και κυβέρνηση που να θέλουν κλειστές οικονομικές δραστηριότητες. Όλα έχουν σχέση με τα κρούσματα, με τις ΜΕΘ» συμπλήρωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, τονίζοντας ταυτόχρονα πως «η εστίαση έκλεισε απότομα και είναι περίπου μισό χρόνο κλειστή. Εντός του κλάδου της εστίασης έχουμε επιχειρήσεις που στο ένα άκρο μπορεί να έχουν 200-300% αύξηση των πωλήσεων και στο άλλο άκρο να έχουν μείωση 60-70% των πωλήσεων. Κι εκεί θα πρέπει να λάβουμε υπόψη τι έχει συμβεί».

Εν συνεχεία, ο Νίκος Παπαθανάσης διαβεβαίωσε πως οι κλάδοι που επλήγησαν από την πανδημία θα έχουν ιδιαίτερη στήριξη θα έχουν από την κυβέρνηση. «Δε θα σταματήσει η κυβέρνηση να στηρίζει την οικονομία. Δε θέλουμε να κλείσουν επιχειρήσεις ούτε να έχουμε απώλεια θέσεων εργασίας» σημείωσε, δίχως να προσδιορίσει τον τρόπο ή τον χρόνο», ανέφερε.

Ακόμα, αναφέρθηκε στη στήριξη των θέσεων εργασίας από το κράτος. «Δεν είχαμε απώλεια θέσεων εργασίας το 2020. Σαφώς έπαιξε ρόλο η αναστολή. Στο λιανικό εμπόριο είχαμε αύξηση των θέσεων εργασίας. Γι' αυτό θα συνεχίσουμε τα προγράμματα για να κρατήσουμε τις θέσεις εργασίας».

Τέλος, αναφερόμενος στο αν 19 Απριλίου θα επαναλειτουργήσουν τα καταστήματα στην Κοζάνη, έκανε λόγο ότι αυτό θα κριθεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα της περιοχής.