Ν. Παπαθανάσης: Δεν θα μπει κόφτης στα SMS για τις αγορές

Ν. Παπαθανάσης: Δεν θα μπει κόφτης στα SMS για τις αγορές

Δεν πρόκειται να μπει «κόφτης» στα SMS για τις αγορές, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στον ANT1. Η κυβέρνηση σέβεται τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών, μέσα από τα sms. Ο κ. Παπαθανάσης ανέφερε επίσης ότι από το χρονικό περιθώριο των δυο ωρών θα εξαιρούνται μόνο τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής.

Ο κ. Παπαθανάσης ζήτησε τους πολίτες να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να τηρήσουν αυστηρά τα μέτρα, ώστε να στηριχθεί η επαναλειτουργία της αγοράς. Τα επιδημιολογικά δεδομένα θα επαναξιολογούνται κάθε εβδομάδα και αν κριθεί αναγκαίο, το λιανεμπόριο θα ξανακλείσει, τόνισε.

Την επόμενη Παρασκευή η επιτροπή των ειδικών θα εξετάσει και άλλες περιπτώσεις για ενδεχόμενο άνοιγμα, όπως αυτές των πρακτορείων του ΟΠΑΠ, των σχολών οδηγών, του ψαρέματος και του κυνηγιού, χωρίς να είναι βέβαιο ότι ειδικοί θα δώσουν το «πράσινο φως», επισήμανε. Προς το παρόν, πάντως, δεν υπάρχει συζήτηση για άνοιγμα της εστίασης.

Ο κ. Παπαθανάσης απάντησε επίσης για την καθυστέρηση στην καταβολή του επιδόματος θέρμανσης, λέγοντας ότι έγινε γιατί δόθηκε παράταση στην υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών, ώστε να διορθωθούν λάθη και παραλείψεις.