Ν. Κοτζιάς: Κάναμε μια συμφωνία με την πΓΔΜ και έγινα εγώ πρώην υπουργός

Ν. Κοτζιάς: Κάναμε μια συμφωνία με την πΓΔΜ και έγινα εγώ πρώην υπουργός

Δηκτική απάντηση στην προσπάθεια του Μαξίμου να εμφανισθεί η παραίτηση του Νίκου Κοτζιά ως μη πολιτική καθώς και ότι ουδείς έχει καταλάβει τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση έδωσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών προσερχόμενος στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας της Κίνησης Πράττω, με την οποία μετέχει και ο ίδιος στον ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κοτζιάς δήλωσε απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους ότι «κάναμε μια συμφωνία με την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας και έγινα εγώ πρώην υπουργός» συνδέοντας με τον τρόπο αυτό άμεσα την αποχώρησή του από το κυβερνητικό σχήμα και τη θέση του υπουργού Εξωτερικών με το ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών, στην οποία αντιδρά ο Πάνος Καμμένος.

Επίσης ο πρώην υπουργός δήλωσε ότι δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις για τις επόμενες ενέργειες του ίδιου και του κινήματος Πράττω σημειώνοντας μάλιστα ότι όλα θα αποφασιστούν στη συνεδρίαση που βρίσκεται σε εξέλιξη

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπολους δήλωσε πως δεν είναι πολιτικού περιεχομένου η παραίτηση του Νίκου Κοτζιά προσθέτοντας πως ουδείς αμφισβητεί την ακεραιότητά του αλλά και ότι δεν έχει γίνει κατανοητός ο λόγος που οδηγήθηκε σε αυτή.

Ανάλογη θέση έλαβε και ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, επιβεβαιώνοντας την προσπάθεια να αποσυνδεθούν οι εξελίξεις από πολιτικού περιεχομένου διεργασίες και κυρίως να πειστούν τα στελέχη του κόμματος ότι ο πρωθυπουργός δεν έκανε κάποια πολιτική επιλογή υπερ του Πάνου Καμμένου και σε βάρος του Νίκου Κοτζιά.