7ος χρόνος, ημέρα 2057η
Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021

Ν. Κορέα: Εντοπίστηκαν τρία κρούσματα του μεταλλαγμένου στελέχους του κορονοϊού

Ν. Κορέα: Εντοπίστηκαν τρία κρούσματα του μεταλλαγμένου στελέχους του κορονοϊού

Οι υγειονομικές αρχές κατέγραψαν τρία κρούσματα του μεταλλαγμένου στελέχους του νέου κορονοϊού το οποίο εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Βρετανία, ανακοίνωσε σήμερα η Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών της Νότιας Κορέας (KDCA).

Το εύρημα προέκυψε κατόπιν εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκαν τρεις ταξιδιώτες οι οποίοι έφθασαν στη χώρα από το Λονδίνο την 22η Δεκεμβρίου, διευκρίνισε η KDCA. Το μεταλλαγμένο στέλεχος αυτό του SARS-CoV-2 θεωρείται ότι είναι ακόμη πιο μολυσματικό.

Στο μεταξύ, τα κρούσματα του νέου κορονοϊού που εντοπίστηκαν το προηγούμενο 24ωρο στη Νότια Κορέα παρέμειναν κάτω από τα 1.000 για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, ανακοίνωσε σήμερα η Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών της Νότιας Κορέας (KDCA), γεγονός που αποδίδεται κυρίως στο ότι έγιναν λιγότερα τεστ το Σαββατοκύριακο, αλλά και στην επιβολή αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων, που παρατάθηκαν για άλλη μία εβδομάδα.

Επιβεβαιώθηκαν 808 μολύνσεις από τον SARS-CoV-2, οι 787 εξαιτίας μετάδοσης στην κοινότητα, με το σύνολό τους να φθάνει τις 57.680 περιπτώσεις. Σε τρεις από τις περιπτώσεις που εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχων στις πύλες εισόδου της ασιατικής χώρας, διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για μεταλλαγμένο στέλεχος του νέου κορονοϊού, το οποίο εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Βρετανία και θεωρείται ακόμη πιο μολυσματικό.

Το ίδιο διάστημα, άλλοι 11 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει τους 819 νεκρούς. Ο δείκτης θνητότητας βρίσκεται στο 1,42%.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση αυξήθηκε στους 295 (+2 από την προηγουμένη).

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες προκειμένου να εμβολιαστεί ο πληθυσμός για τον νέο κορονοϊό, καθώς η κυβέρνηση επικρίνεται για το σχέδιο που έχει παρουσιάσει, ιδίως για το χρονοδιάγραμμα: προβλέπεται ότι η ανοσοποίηση θα ξεκινήσει κάποια στιγμή το πρώτο τρίμηνο του 2021, ενώ σε άλλα κράτη, όπως οι ΗΠΑ, οι χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ.ά., ο εμβολιασμός βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Ο σάλος για το σχέδιο της κυβέρνησης αύξησε το ποσοστό των πολιτών που εκφράζουν αρνητική γνώμη για τον πρόεδρο Μουν Τζε-ιν στο 60%, επίπεδο χωρίς προηγούμενο, κατά στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα το ινστιτούτο δημοσκοπήσεων Realmeter.

Hong Hyosik/Newsis via AP

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ