7ος χρόνος, ημέρα 2103η
Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2021

Ν. Κεραμέως: Δεν θα υπάρξει υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους μαθητές

Ν. Κεραμέως: Δεν θα υπάρξει υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους μαθητές
Eurokinissi

Ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού δεν θα είναι υποχρεωτικός για τους μαθητές ξεκαθάρισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Δευτέρας.

«Η συζήτηση γίνεται για τους 15-17 και σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα θα υπάρχει η δυνατότητα να εμβολιαστούν αν το επιθυμούν», υπογράμμισε, ενώ αναφορικά με τους εκπαιδευτικούς, επισήμανε ότι αυτή επαγγελματική ομάδα έχει εμβολιαστεί κατά 73%.

«Δεν έχει συζητηθεί το θέμα υποχρεωτικότητας αλλά ότι η πολιτεία προτρέπει καθηγητές και φοιτητές που δεν έχουν εμβολιαστεί να το πράξουν» επισήμανε.

Όπως είπε όσοι εμβολιάζονται ανακτούν πλήρως την καθημερινότητας τους χωρίς self test , ενώ οι υπόλοιποι θα ακολουθούν τις οδηγίες της επιτροπής ειδικών.

Σύμφωνα με την κ. Κεραμέως στόχος είναι να μην υπάρχουν οριζόντια μέτρα και να μην κλείσουν σχολεία, ενώ, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «θα επανεξεταστούν και τα πρωτόκολλα λειτουργίας των σχολείων με την επιτροπή των ειδικών, καθώς τα δεδομένα έχουν αλλάξει και έχουν αυξηθεί οι εμβολιασμένοι».

Για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών εξήγησε ότι αυτή θα γίνεται από τρεις αξιολογητές για κάθε εκπαιδευτικό, ο διευθυντής του σχολείου, ο σύμβουλος εκπαίδευσης και ο σύμβουλος ειδικότητας ενώ προβλέπεται και επιτροπή ενστάσεων ώστε να γίνει ο εκπαιδευτικός καλύτερος, καθώς δεν υπάρχει τιμωρητική διαδικασία.

«Η αξιολόγηση έχει δύο στόχους. Ο πρώτος στόχος είναι η επιβράβευση, καθώς οι εκπαιδευτικοί θα παίρνουν περισσότερα μόρια  για ανέλιξη στην καριέρα τους στην εκπαίδευση και ο δεύτερος  η βελτίωση τους μέσω διαδικασίας», σχολίασε

Γα τις αλλαγές στα σχολεία από Σεπτέμβριο είπε ότι σε όλα τα νηπιαγωγεία θα φοιτούν από 4 ετών, και ότι εντάσσονται  δραστηριότητες όπως τα  αγγλικά, αλλά και  εργαστήρια δεξιοτήτων όπως ο εθελοντισμός, η ρομποτική, η οδική ασφάλεια, η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση κ.α σταθμισμένες ανά εκπαιδευτική ηλικία. Ε

Επίσης, θα υπάρξουν οριζόντιες επιμορφώσεις για εκπαιδευτικούς, 123 νέα προγράμματα σπουδών αλλά και  διπλάσια πρότυπα και πειραματικά σχολεία.

Διαβάστε ακόμα:

Υπ. Παιδείας για Πανελλαδικές εξετάσεις: Προθεσμία μέχρι αύριο Τρίτη για εγγραφή λήψης των αποτελεσμάτων μέσω SMS