Ν. Φίλης: Επιβεβαιώνεται η ύπαρξη παραδιοίκησης στην ΕΡΤ από τους ίδιους τους δημοσιογράφους

Ν. Φίλης: Επιβεβαιώνεται η ύπαρξη παραδιοίκησης στην ΕΡΤ από τους ίδιους τους δημοσιογράφους

Συνέχεια στην αντιπαράθεση με τον Νίκο Παππά σχετικά με το καθεστώς που επικρατεί στην ΕΡΤ δίνει ο πρώην υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, κάνοντας λόγο για παραδιοίκηση στο κανάλι και επισημαίνοντας πως έχει κάθε δικαίωμα να ασκεί κριτική καθόσον είναι βουλευτής.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο ραδιόφωνο του news24/7 επανέλαβε τις αιχμές του κατά του δημόσιου καναλιού και τόνισε πως «δεν κάνω εγώ τις βαριές καταγγελίες. Τα έχουν δημοσιοποιήσει εργαζόμενοι της ΕΡΤ και ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος».

Και πρόσθεσε: «Να μην κάνουν τους κουφούς. Πρέπει να συζητηθούν αυτά τα θέματα, είναι πολύ μεγάλα τα προβλήματα και διακινδυνεύουν την πορεία της ΕΡΤ. Η ΝΔ καιροφυλακτεί για να ρίξει πάλι μαύρο».

Σχετικά με την αντιπαράθεση με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά, σημείωσε πως δεν πρόκειται για διαφωνία αλλά για πολιτική τοποθέτηση. «Εάν η ΕΡΤ θέλει να κάνει μια τέτοια συζήτηση, να την κάνουμε. Εχω δικαίωμα να ασκώ κριτική ως βουλευτής που στηρίζω χωρίς προϋποθέσεις το έργο της κυβέρνησης», δήλωσε.

Όπως τόνισε ο Νίκος Φίλης, «άκουσα στην ΕΡΤ, δημοσιογράφο-συνεργάτη της ΕΡΤ ότι όσα λέω ρίχνουν νερό στο μύλο της ΝΔ. Αυτό επιβεβαιώνει την ύπαρξης παραδιοίκησης».

Σημειώνεται πως χτες σε συνέντευξή του στο newpost.gr, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίσθηκε λάβρος κατά της ΕΡΤ αφήνοντας και αιχμές κατά του αρμοδίου υπουργού Ν. Παππά δηλώνοντας ότι «όταν ένας υπουργός λειτουργεί για χρόνια στον τομέα ευθύνης του, δημιουργώντας λανθασμένη εντύπωση για το τι είναι αριστερό και τι είναι δημοκρατικό, δεν είναι προσωπική επιλογή, είναι κυβερνητική επιλογή».

«Δεν θέλω να μασάω τα λόγια μου. Η εικόνα της ΕΡΤ θυμίζει όλο και πιο πολύ την ΕΡΤ πριν το «μαύρο». Η ΕΡΤ δεν λειτουργεί όπως είναι αναγκαίο για μια δημόσια τηλεόραση» σημειώνει στη συνέντευξή του ο Νίκος Φίλης προσθέτοντας πως «Πολιτικά αυτό που παράγεται, δεν είναι ποιοτικό προϊόν. Ούτε προσφέρει απροκατάληπτη και σε βάθος ενημέρωση».
Από την πλευρά του ο Νίκος Παππάς, απάντησε στον Νίκο Φίλη, λέγοντας πως «ο κ. Φίλης δεν γνωρίζει την κατάσταση στην ΕΡΤ» υποστηρίζοντας μάλιστα ότι η «η ΕΡΤ έχει κάνει βήματα στην επόμενη τεχνολογία, στον ελληνικό αθλητισμό και έχει αναβαθμιστεί το πρόγραμμά της με σημαντικές σειρές».