Ν. Φίλης: «Δεν θέλουμε Τσιόδρες να κυβερνούν την κοινωνία…»

Ν. Φίλης: «Δεν θέλουμε Τσιόδρες να κυβερνούν την κοινωνία…»

"Τον εκτιμώ αλλά δεν θέλουμε Τσιόδρες να κυβερνούν την κοινωνία", ανέφερε από την Βουλή ο Ν. Φίλης, για τον επικεφαλής της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων.

«Δεν θέλουμε - συγχωρέστε με να πω το όνομα τον εκτιμώ απεριόριστα τον άνθρωπο - Τσιόδρες να κυβερνούν μια κοινωνία. Δεν είναι αυτό το ζητούμενο σήμερα. Επαναλαμβάνω, ότι τον εκτιμώ απεριόριστα ως γιατρό και ως χειριστή μαζί με άλλους εμπειρογνώμονες των θεμάτων της υγειονομικής κρίσης, αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο σήμερα», τόνισε στη Βουλή ο πρώην Υπουργός Παιδείας.

Σύμφωνα με τον κ. Φίλη, έκανε λόγο για τεχνοκρατική διακυβέρνηση των κοινωνιών, λέγοντας ότι έχει χρεοκοπήσει αυτή η πολιτική και το μοντέλο.«Αναζητούμε πολιτικούς που να ελέγχονται για πολιτικές λύσεις», υποστήριξε ο Ν. Φίλης. 

Την ίδια ώρα, ισχυρίστηκε ότι την κρίση του κορονοϊού θα την πληρώσουν οι αδύναμοι: «Όταν ακούω να λέγεται, ότι «τώρα θέλουμε να αντιμετωπίσουμε την πανδημία και μετά θα επιστρέψουμε εκεί που ήμασταν» δείχνει και πάλι μια άρνηση να διδαχθούμε από την Ιστορία και μια μακαριότητα, την οποία πληρώνουν συνήθως οι αδύναμοι, διότι οι ισχυροί δύσκολα πληρώνουν σε συνθήκες γραμμικής πολιτικής εξέλιξης τις ευθύνες τους για την πορεία. Θα μπορούσαμε πολλά πράγματα να θέσουμε, αλλά έχει σημασία να καταλάβουμε ότι η πανδημία δεν ανέδειξε την ανάγκη της βιοπολιτικής».