8ος χρόνος, ημέρα 2484η
Σάββατο, 20 Αυγούστου 2022

Ν. Δένδιας: Ο Γ. Σταθάκης δεν κατέθεσε αξιόπιστο σχέδιο για τη βιωσιμότητα της ΔΕΗ

Ν. Δένδιας: Ο Γ. Σταθάκης δεν κατέθεσε αξιόπιστο σχέδιο για τη βιωσιμότητα της ΔΕΗ

Επίθεση στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας, κατηγορώντας τον ότι αντί να καταθέσει ένα αξιόπιστο σχέδιο για τη βιωσιμότητα της ΔΕΗ, αρκέστηκε σε ένα κοινοβουλευτικό λόγο κενού περιεχομένου.

«Οφείλατε να μας παρουσιάσετε ένα συνολικό σχεδιασμό για τα ενεργειακά της χώρας. Αντ'' αυτού ακούσαμε μια μικρόψυχη αντιδικία με το παρελθόν. Η ανάγκη να αποδείξετε ότι αυτό ήταν «αμαρτωλό» και ότι εσείς «εξαγνίζεσθε». Αυτός δεν είναι τρόπος αντιμετώπισης των πραγμάτων. Ούτε η αποσπασματική επίκληση της χρηματιστηριακής πορείας της μετοχής», υπογράμμισε ο κ. Δένδιας και πρόσθεσε: «Υπάρχει ή δεν υπάρχει αύξηση των ληξιπροθέσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ; Υπάρχει οποιοσδήποτε που πιστεύει ότι η ΔΕΗ είναι σε ασφαλή ύδατα και δεν κινδυνεύει; Ούτε ο πρόεδρος της εταιρείας που εσείς έχετε διορίσει δεν το ισχυρίστηκε αυτό, προσερχόμενος χθες στην επιτροπή της Βουλής».

«Με ιδεατές πραγματικότητες δεν αντιμετωπίζουμε την κατάσταση στη ΔΕΗ σήμερα. Είχατε την ευκαιρία να παρουσιάσετε, έστω κατά τη φάση αποχώρησης της κυβέρνησης, ένα όραμα για την ενεργειακή πολιτική της χώρας. Απωλέσατε αυτήν την ευκαιρία ασχολούμενος με τη μικροπολιτική κριτική του παρελθόντος. Δεν θα έχετε πολλές ακόμη», κατέληξε ο κ. Δένδιας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: Intime News