Τρίτη 7 Απριλίου 2020, 18:26

-A +A

Ν. Χαρδαλιάς: Κάθε ταξίδι το Πάσχα στο χωριό αυξάνει τον κίνδυνο

Τρίτη 7 Απριλίου 2020, 18:26
Ν. Χαρδαλιάς: Κάθε ταξίδι το Πάσχα στο χωριό αυξάνει τον κίνδυνο
-A +A

«Ας μην προκαλούμε την τύχη μας, αν πάτε στα χωριά θα κολλήσετε κι' άλλους» ήταν το μήνυμα που έστειλε στη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, επαναλαμβάνοντας ότι τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα και ότι μέχρι τις 27 Απριλίου ισχύουν πλήρως τα περιοριστικά μέτρα χωρίς απολύτως καμία χαλάρωση.

«Δεν θα ξυπνήσουμε και θα είναι όλα όπως πριν. Το Πάσχα φέτος θα είναι διαφορετικό. Μετά το τέλος των μέτρων, στα τέλη Απριλίου  θα ξεκινήσει η συζήτηση για την άρση των περιορισμών, έχουμε δρόμο μπροστά μας να διανύσουμε» υπογράμμισε ο Νίκος Χαρδαλιάς και σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «η συζήτηση για το αν θα πάμε στα χωριά το Πάσχα είναι αντικοινωνική και ανεύθυνη». 

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, «στα μητροπολιτικά κέντρα υπάρχουν μεγάλα επιδημιολογικά φορτία. Αυτό ισχύει και για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη» και επισήμανε πως δεν πρέπει να μετακινηθούμε στα χωρία διότι θα νοσήσουν και άλλοι συμπολίτες μας. 

Εξήγησε ότι μέχρι αυτήν τη στιγμή στην Αττική, από την έναρξη της επιδημίας, είχαμε 1082 κρούσματα, ενεργά σήμερα τα 712, εκ ων οποίων 293 νοσηλεύονται και 419 είναι σε καραντίνα κατ οίκον.

Επίσης σε καραντίνα είτε σε ξενοδοχείο είτε κατ οίκον μόνο στην Αττική είναι 3.854 άτομα. «Ας μην προκαλούμε λοιπόν την τύχη μας και ας μην προσκαλούμε και τις κοινωνίες στην επαρχία που καρτερικά και εκείνοι με συνέπεια έχουν αντισταθεί στον ιό. Η οποιαδήποτε προσπάθεια μετακίνησής μας αυξάνει τον κίνδυνο μεταφοράς του ιού και αυτό δεν είναι αποδεκτό».

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός, μέχρι σήμερα 23.356 συμπολίτες μας είτε έχουν έρθει από το εξωτερικό είτε αποτελούν στενές επαφές έχουν τεθεί σε καραντίνα σε ολόκληρη την επικράτεια και σημείωσε πως αυτή τη στιγμή με δεδομένο ότι η μεγάλη πλειονότητά τους έχει ολοκληρώσει τα 14ήμερα που όφειλαν, βρίσκονται σε καραντίνα 6.645 που έχουν επιστρέψει από το εξωτερικό και 1.059 στενές επαφές κρουσμάτων.

Ενημέρωσε ότι μέχρι σήμερα έχουν επαναπατριστεί 2.062 συμπολίτες μας. Επαναπατρίζονται αυτοί που είτε χρήζουν άμεσης υγειονομικής φροντίδας που δεν μπορεί να τους παρασχεθεί στον τόπο διαμονής τους, είτε δεν έχουν που να μείνουν, είτε είναι εγκλωβισμένοι από πτήσεις τράνζιτ.

Τέλος, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, επισημαίνοντας για μια ακόμη φορά ότι «δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω, γιατί αυτό που διακυβεύεται είναι η ανθρώπινη ζωή».

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο, 30 Μαΐου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα