Μπιλ Γκέιτς για κορονοϊό: Θα υπάρξει μεγάλη μείωση θανάτων ως το τέλος του έτους

Μπιλ Γκέιτς για κορονοϊό: Θα υπάρξει μεγάλη μείωση θανάτων ως το τέλος του έτους

Ο ιδρυτής της Microsoft και ο δισεκατομμυριούχος φιλάνθρωπος Μπιλ Γκέιτς υποστήριξε ότι τα φάρμακα για τη θεραπεία του κορονοϊού μπορούν να μειώσουν σημαντικά το ποσοστό των θανάτων έως το τέλος του τρέχοντος έτους, αλλά το εμβόλιο θα είναι ζωτικής σημασίας για να φέρει πίσω την αίσθηση κανονικότητας στην κοινωνία.

"Μπορείτε να δείτε το θεραπευτικό όφελος γρηγορότερα από το προστατευτικό όφελος", δήλωσε ο Γκέιτς σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Squawk Box» του CNBC. "Νομίζω, λοιπόν, ότι υπάρχει μια καλή πιθανότητα να έχουμε σημαντική μείωση του ποσοστού θανάτου μέχρι το τέλος του έτους με το συνδυασμό αυτών των νέων εργαλείων."

Ο Γκέιτς δήλωσε ότι το remdesivir αποτελεί μια από τις καλύτερες θεραπείες αυτή τη στιγμή προσθέτοντας ότι υπάρχουν δύο άλλα αντιιικά που εξετάζουν οι επιστήμονες, τα οποία μπορούν να χορηγηθούν από το στόμα αντί ενέσεων όπως η θεραπεία με ρεμδεσιβίρη. Ο Γκέιτς επαίνεσε επίσης τις προσπάθειες των εταιρειών Eli Lilly, Regeneron και Pfizer. 

Παράλληλα, ο ιδρυτής της Microsoft δήλωσε "ενθουσιασμένος" για όλα τα εμβόλια που έχουν χρηματοδοτήσει οι ΗΠΑ με πρώτο αυτό της εταιρείας βιοτεχνολογίας Moderna.