ΓΔ: 925,83 1,53 (0,17 %)

Τζίρος: 68,57 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2052η
Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021

ΓΔ: 925,83 1,53 (0,17 %)

Τζίρος: 68,57 εκατ. €   RT

Μπάιντεν: Ο Τραμπ δεν πρέπει να λαμβάνει απόρρητες ενημερώσεις

Μπάιντεν: Ο Τραμπ δεν πρέπει να λαμβάνει απόρρητες ενημερώσεις

Ο  πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν πιστεύει ότι ο προκάτοχός του  Ντόναλντ Τραμπ, δεν πρέπει να έχει πρόσβαση στις ενημερώσεις των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών στο αρχηγό του κράτους, εξαιτίας της "αλλοπρόσαλλης συμπεριφοράς του".

"Δεν νομίζω", απάντησε ο κ. Μπάιντεν ερωτηθείς από τη Νόρα Ο? Ντόνελ, παρουσιάστρια του CBS News, αν θεωρεί πως ο κ. Τραμπ πρέπει να λαμβάνει τις ενημερώσεις.

"Εξαιτίας της αλλοπρόσαλλης συμπεριφοράς του, ανεξαρτήτως της εξέγερσης", εξήγησε ο Μπάιντεν, αναφερόμενος στην αιματηρή εισβολή οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου.

Στις ΗΠΑ είναι άγραφη παράδοση οι πρώην πρόεδροι να συνεχίζουν να λαμβάνουν ενημερωτικά δελτία από τις υπηρεσίες πληροφοριών και αφού εγκαταλείπουν το αξίωμα.

Ερωτηθείς ποια είναι η μεγαλύτερη ανησυχία του σε περίπτωση που ο Τραμπ συνεχίσει να λαμβάνει τις διαβαθμισμένες ως άκρως απόρρητες ενημερώσεις, ο Τζο Μπάιντεν απέφυγε να δώσει σαφή απάντηση.

"Θα προτιμούσα να μην κάνω εικασίες δημόσια. Απλώς νομίζω πως δεν είναι ανάγκη να λαμβάνει (...) ενημερώσεις από τις υπηρεσίες πληροφοριών. Σε τι ωφελεί να του δίνονται; Ποια επίπτωση έχει, πέραν του ότι θα μπορούσε να ολισθήσει και να πει κάτι (απόρρητο);", διερωτήθηκε ο Μπάιντεν.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τραμπ καταφερόταν συχνά εναντίον των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών και δεν δεχόταν ιδιαίτερα μακρές ενημερώσεις από στελέχη τους κατά τη διάρκεια της θητείας του στον Λευκό Οίκο.