Πιο θανατηφόρα η «βρετανική» μετάλλαξη του κορονοϊού
Μπ. Τζόνσον

Πιο θανατηφόρα η «βρετανική» μετάλλαξη του κορονοϊού

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η παραλλαγή του κορονoϊού που εμφανίστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να είναι πιο θανατηφόρα, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Μπόρις Τζόνσον.

Ο Τζόνσον είπε κατά τη συνέντευξη Τύπου «Εκτός από την ταχύτερη εξάπλωση, φαίνεται επίσης τώρα ότι η νέα παραλλαγή που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Λονδίνο και στα νοτιοανατολικά, μπορεί να σχετίζεται με υψηλότερο βαθμό θνησιμότητας».

«Είναι σε μεγάλο βαθμό ο αντίκτυπος αυτής της νέας παραλλαγής που ασκεί έντονη πίεση στο εθνικό σύστημα υγείας», δήλωσε ο Τζόνσον.

Τα δεδομένα έχουν αξιολογηθεί από επιστήμονες της συμβουλευτικής ομάδας New and Emerging Respiratory Virus Threats, η οποία ενημέρωσε την κυβέρνηση. «Ωστόσο, όλα τα στοιχεία παραμένουν σε προκαταρκτικό στάδιο», επισημαίνει το BBC

Μελέτες έχουν ήδη δείξει ότι μπορεί να εξαπλωθεί πιο εύκολα από άλλες εκδόσεις του ιού. Η νέα παραλλαγή εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Κεντ τον Σεπτέμβριο. Από τότε έχει γίνει η κυρίαρχη έκδοση του ιού σε Αγγλία και, ενώ έχει εξαπλωθεί σε περισσότερες από 50 άλλες χώρες.

Διαβάστε ακόμα:

- Η βρετανική παραλλαγή του κορονοϊού ίσως συνδέεται με μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου των ασθενών