Μόσιαλος για Κουμουτσάκο: Δεν πρέπει να υπερισχύει η ατομική επιθυμία στις δημόσιες συμπεριφορές

Μόσιαλος για Κουμουτσάκο: Δεν πρέπει να υπερισχύει η ατομική επιθυμία στις δημόσιες συμπεριφορές

Προτροπή σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες να εφαρμόζουν τα υφιστάμενα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού απηύθυνε ο καθηγητής του LSE Ηλίας Μόσιαλος, ο οποίος σχολιάζοντας την ενέργεια του Γιώργου Κουμουτσάκου να λάβει την Θεία Κοινωνία χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας σημείωσε πως σε καιρούς πανδημίας, «δεν πρέπει να υπερισχύει η ατομική επιθυμία στις δημόσιες συμπεριφορές μας».

Πιο αναλυτικά, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Ant1, ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στους διεθνείς οργανισμούς για τον κορονοϊό τόνισε πως «κατανοώ τις ατομικές επιθυμίες που μπορεί να υπάρχουν, αλλά εδώ μιλάμε για ένα σημαντικό πρόβλημα δημόσιας υγείας, οπότε εδώ αυτό που πρέπει να υπερισχύει στις δημόσιες συμπεριφορές μας δεν είναι η ατομική μας επιθυμία, αλλά είναι το γενικό καλό».

Παράλληλα, ο κ. Μόσιαλος προέτρεψε τους πάντες να τηρήσουν πλήρως τα κυβερνητικά μέτρα υπέρ της δημόσιας υγείας, ενώ αναλύοντας τις προτάσεις του σχετικά με τα μέτρα που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, ο καθηγητής του London School of Economics τόνισε πως: «Εγώ δεν θα ήμουν τόσο πολύ επιφυλακτικός για συγκεντρώσεις που γίνονται σε ανοικτούς χώρους όσο γι' αυτές που γίνονται σε κλειστούς. Καλό είναι να εφαρμόζουμε τα μέτρα ενιαία και οριζόντια και ταυτόχρονα τα δημόσια πρόσωπα να δείχνουν κι αυτές τις ενιαίες συμπεριφορές».

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου, με ανάρτησή του στο Twitter, ανέφερε: «Λυπάμαι που μια αυθόρμητη ειλικρινής επιθυμία & ανάγκη την ημέρα των γενεθλίων μου, που δημοσιοποιήθηκε ερήμην μου, δημιούργησε θέμα. Προφανώς δεν ενθαρρύνω οποιονδήποτε σε αυτήν τη στάση».