Μόσχα: Παραμένει σε κατ' οίκον περιορισμό ο Αμερικανός επενδυτής Μ. Κάλβι

Μόσχα: Παραμένει σε κατ' οίκον περιορισμό ο Αμερικανός επενδυτής Μ. Κάλβι

Το Δικαστήριο της Μόσχας παρέτεινε σήμερα με απόφασή του τον κατ’ οίκον περιορισμό για τον Αμερικανό επιχειρηματία και ιδρυτή του επενδυτικού ομίλου Baring Vostok Μάικλ Κάλβι, καθώς και για τον Γάλλο συνεργάτη του Φιλίπ Ντεπάλ.

Οι κατηγορούμενοι ζήτησαν μέσω των δικηγόρων τους από το δικαστήριο να περιορίσει τα περιοριστικά μέτρα, να τους επιτρέψει τον καθημερινό περίπατο ή να τους αφήσει ελεύθερους με εγγύηση, καταβάλλοντας το ποσό των 25 εκατομμυρίων ρουβλίων, αλλά το δικαστήριο δεν έκανε δεκτά τα αιτήματα τους.

«Η υπόθεση αυτή υπήρξε αποτέλεσμα μιας κακόβουλης καταγγελίας εκ μέρους της πλευράς των αντιδίκων, η οποία έγινε για εμπορικούς λόγους» δήλωσε ο Κάλβι, στο δικαστήριο.

Ο ανακριτής δήλωσε στο δικαστήριο ότι ο κατηγορούμενος Κάλβι, θα πρέπει να μελετήσει τους 17 τόμους της δικογραφίας από τους 85 και πως το διάστημα έως τις 13 Μαΐου είναι αρκετό για να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία

Ο Κάλβι και άλλα στελέχη του ομίλου είχαν συλληφθεί τον Φεβρουάριο του 2019 με την κατηγορία της υπεξαίρεσης ενός σημαντικού ποσού 2,5 δισεκατομμυρίων ρουβλίων (33 εκ, δολαρίων) από την τράπεζα Vostotsni. Οι ίδιοι αρνούνται τις κατηγορίες περί υπεξαίρεσης χρημάτων υποστηρίζοντας ότι κατηγορήθηκαν με σκοπό να τους ασκηθούν πιέσεις σε μια ενδοεπιχειρηματική διένεξη που αφορούσε τον έλεγχο της τράπεζας Vostotsnii.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Φωτογραφία: AP