Μόνον το 0,37% καθηγητών συμμετείχε στη στάση της ΟΛΜΕ

Μόνον το 0,37% καθηγητών συμμετείχε στη στάση της ΟΛΜΕ

Κανονικά πραγματοποιούνται οι εργασίες προετοιμασίας για την επαναλειτουργία από την Δευτέρα των σχολείων, καθώς η συντριπτική πλειονότητα των καθηγητών βρέθηκε από χθες στις κατά τόπους σχολικές μονάδες γυρίζοντας την πλάτη στην ΟΛΜΕ που είχε αποφασίσει την κήρυξη στάσης εργασίας.

Μόνον το 0,37% των καθηγητών ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της ΟΛΜΕ για στάση εργασίας. Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας από τα στοιχεία του myschool από τους 73.668 καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (πλην εκείνων της ειδικής αγωγής), μόλις 276 δηλώθηκαν ότι συμμετείχαν στη στάση εργασίας της Τετάρτης.

Η εικόνα είναι ανάλογη και σήμερα, όπου διευθυντές σχολείων και καθηγητές σχεδιάζουν βάσει των οδηγιών του υπουργείου Παιδείας την επαναφορά στα θρανία από τις 11 Μαΐου των μαθητών της Γ’ Λυκείου, καθώς και των μαθητών των υπολοίπων τάξεων του Λυκείου και του Γυμνασίου από τις 18 Μαΐου.

Στην ανακοίνωσή της, η ΟΛΜΕ είχε εκφράσει την αντίδρασή της στο άνοιγμα των σχολείων για τις τάξεις της Α’ και Β’ Λυκείου και του Γυμνασίου και ζητούσε να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα προστασίας για εκπαιδευτικούς και μαθητές καθώς μέριμνα για τις ευπαθείς ομάδες καθηγητών.

Καλούσε μάλιστα τους εκπαιδευτικούς που ανήκουν οι ίδιοι ή μέλη της οικογένειάς τους σε ευπαθείς ομάδες να κάνουν χρήση των προβλεπόμενων αδειών (ειδικού σκοπού, αναρρωτικές, κανονικές) για σήμερα και αύριο, καθώς επίσης και τους συλλόγους διδασκόντων να συνεδριάσουν μέσα στην εβδομάδα με τηλεδιάσκεψη για να καταγράψουν εάν τηρούνται οι προϋποθέσεις ανοίγματος των σχολείων.

Από το υπουργείο Παιδείας πάντως έχουν δοθεί σαφείς κατευθύνσεις σύμφωνα και με τις επισημάνσεις του ΕΟΔΥ για τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων προφύλαξης μαθητών και εκπαιδευτικών προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε πιθανότητα εμφάνισης κρούσματος κορονοϊού.

Διαβάστε ακόμα: 

Άνοιγμα σχολείων: Τι δείχνουν οι διεθνείς έρευνες - Αντιδράει η ΟΛΜΕ