Μηταράκης σε ΣΥΡΙΖΑ: Είστε πάλι υπέρ της λογικής των ανοιχτών συνόρων

Μηταράκης σε ΣΥΡΙΖΑ: Είστε πάλι υπέρ της λογικής των ανοιχτών συνόρων

Για επιμονή στη λογική των ανοιχτών συνόρων κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο Ν. Μηταράκης επισημαίνοντας πως «απ’ ό,τι φαίνεται εσείς είστε υπέρ της λογικής, πάλι, των ανοιχτών συνόρων, να ξαναγεμίσει η Ελλάδα ένα εκατομμύριο μετανάστες. Εμείς διαφωνούμε με αυτήν την πολιτική», είπε.

Απαντώντας στον Γ. Μουζάλα που ούτε λίγο ούτε πολύ προειδοποίησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα διερευνήσει αν γίνονται pushback και θα αποδώσει ευθύνες, ακόμα και στους ανθρώπους του Λιμενικού, ο κ. Μηταράκης υπογράμμισε ότι η χώρα μας εξασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. «Και σας το είπα και πριν και απαντάω σε όλους αυτούς που λέτε μεμονωμένα σχόλια ότι θεωρούν ότι η Ελλάδα κάνει κάτι διαφορετικό: Εφαρμόζουμε τον ευρωπαϊκό κανονισμό για την ασφάλεια στη θάλασσα, εφαρμόζουμε τη Συνθήκη της Γενεύης, εφαρμόζουμε το διεθνές δίκαιο. Κι εσείς επιλέγετε να επαναλαμβάνετε τις θέσεις των λίγων κάποιων, οι οποίοι ίσως διαφωνούν με αυτό που κάνουμε», προσέθεσε.

«Είμαι απόλυτα υπερήφανος για τον τρόπο που η συντεταγμένη πολιτεία φυλάει τα σύνορά της», τόνισε ο κ. Μηταράκης , απευθυνόμενος στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας: «Ένα εκατομμύριο περίπου ήρθαν το 2015. Tο 2020 έχουν έρθει 11.000. Δεν είναι τα ίδια νούμερα. Άρα μάλλον κάτι διαφορετικό κάναμε. Τι κάνει αυτή η κυβέρνηση; ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Εφαρμόζουμε τον ευρωπαϊκό κανονισμό για την ασφάλεια στη θάλασσα, εφαρμόζουμε τη συνθήκη της Γενεύης, εφαρμόζουμε το διεθνές δίκαιο. Εσείς επιλέγετε να επαναλαμβάνετε τις θέσεις των λίγων κάποιων, οι οποίοι ίσως διαφωνούν με αυτό που κάνουμε».

Παράλληλα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου υπογράμμισε ότι η Ελλάδα, όπως κάθε χώρα Σένγκεν, όπως κάθε κυρίαρχο κράτος, έχει κανόνες για το πως μπαίνεις σε μια χώρα. «Δεν είμαστε χώρα ξέφραγο αμπέλι. Από ό,τι φαίνεται εσείς είστε της λογικής των ανοιχτών συνόρων, να ξαναγεμίσει η Ελλάδα με ένα εκατομμύριο μετανάστες. Εμείς διαφωνούμε με αυτή την πολιτική. Ακούστηκε και σαν απειλή αυτό που είπατε προς τους άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού, της Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, που κάνουν τη δουλειά τους, ότι όταν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ θα λογοδοτήσουν γιατί φυλάνε τα σύνορα. Φαντάζομαι ότι το κατάλαβα λάθος και θα το διορθώσετε», είπε ο κ. Μηταράκης απευθυνόμενος στον Γιάννη Μουζάλα.