Μιανμάρ: Το Facebook κατέβασε τη σελίδα του στρατού - Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις

Μιανμάρ: Το Facebook κατέβασε τη σελίδα του στρατού - Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις

Το Facebook διέγραψε την κεντρική σελίδα του στρατού της Μιανμάρ για παραβίαση των προτύπων που απαγορεύουν την υποκίνηση βίας, καθώς οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για το πραξικόπημα μαίνονται στη χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Το Facebook είπε ότι διέγραψε τη σελίδα του στρατού, ή Tatmadaw, υποστηρίζοντας πως «Σύμφωνα με τις παγκόσμιες πολιτικές μας, καταργήσαμε τη σελίδα της ομάδας πληροφοριών του Tatmadaw True News από το Facebook για επανειλημμένες παραβιάσεις των κοινοτικών προτύπων που απαγορεύουν την υποκίνηση βίας».

Η απαγόρευση του Facebook ήρθε καθώς το διαδίκτυο παραμένει αποκλεισμένο για τους χρήστες για έβδομη συνεχόμενη νύχτα.

Την ίδια ώρα, παρά τη βίαιη καταστολή, ο στρατός δεν έχει κατορθώσει να σταματήσει τις κινητοποιήσεις, την εκστρατεία ανυπακοής και τις απεργίες των εργαζομένων με αίτημα την αποφυλάκιση της πρωθυπουργού της χώρας Αούνγκ Σαν Σου Τσι και άλλων πολιτικών προσώπων.

Πορείες πραγματοποιούνται στην Γιανγκόν, την Μανταλέι αλλά και τη Μιτικίνια, στη διάρκεια των οποίων οι συμμετέχοντες έκαναν καθιστικές διαμαρτυρίες, φώναζαν συνθήματα, κρατούσαν λουλούδια στη μνήμη των νεκρών και έκαναν μοτοπορείες.