7ος χρόνος, ημέρα 2149η
Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021

Μία μεγάλη πρωτοβουλία για το περιβάλλον με πυλώνα τα φαρμακεία

Μία μεγάλη πρωτοβουλία για το περιβάλλον με πυλώνα τα φαρμακεία

Με επίκεντρο τα φαρμακεία όλης της επικράτειας ξεκινάει μία πολύ μεγάλη πρωτοβουλία για το περιβάλλον της εταιρείας Karabinis Medical, που υπάγεται στο πρόγραμμα «Η Φροντίδα για το Περιβάλλον είναι στο DNA μας».

Σε αυτήν την πρωτοβουλία θα τοποθετηθούν κάδοι ανακύκλωσης συσκευασιών για τα συμπληρώματα διατροφής αρχικά σε 4000 φαρμακεία όλης της επικράτειας σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Λαμία, και Ιωάννινα- σε κάποια από αυτά η τοποθέτηση τους έχει ήδη ξεκινήσει, ενώ ο στόχος είναι σιγά-σιγά να καλυφθούν με αυτούς τους κάδους ανακύκλωσης των συσκευασιών και τα 10.350 φαρμακεία που διαθέτει η πατρίδα μας.

Παράλληλα από τα έσοδα του προγράμματος θα ξεκινήσει ο καθαρισμός πρωτίστως από πλαστικά απορρίμματα των ακτών της πατρίδας μας. Ο στόχος είναι  να δοθεί έμφαση στον καθαρισμό δυσπρόσιτων ακτών εκεί όπου δεν είναι εύκολο να οργανωθούνε κάποιες άλλες δράσεις καθαρισμού και να αφαιρεθούν τα πλαστικά υπολείμματα αλλά και ό,τι ξεβράζει η ίδια η θάλασσα.

Η όλη δράση τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου τουρισμού καθώς πέρα από την καλλιέργεια της οικολογικής συνείδησης στους πολίτες μέσω της ανακύκλωσης των συσκευασιών των φαρμακευτικών προϊόντων που παίρνουν από τα φαρμακεία, δίνεται  μεγάλο βάρος στο να γίνουν πιο όμορφες οι ακτές της πατρίδας μας, ακτές οι οποίες αποτελούν στολίδι για τον τόπο και πόλο έλξης για τα εκατομμύρια των  τουριστών.