Μετασεισμική δραστηριότητα στην περιοχή της Ναυπάκτου

Μετασεισμική δραστηριότητα στην περιοχή της Ναυπάκτου

Μια ακόμη σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην θαλάσσια περιοχή του Κορινθιακού κόλπου πριν από λίγη ώρα.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός ήταν μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Το επίκεντρό του εντοπίζεται 16 χλμ βόρεια, βορειοδυτικά του Αιγίου και το εστιακό του βάθος στα 11,6 χλμ.

Υπενθυμίζεται ότι χτες σημειώθηκε σεισμική δόνηση μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ στη Ναύπακτο λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα και ΄στη συνέχεια ένας ακόμη σεισμός 4,4R.

Καθησυχαστικός ο καθηγητής σεισμολογίας Άκης Τσελέντης

Το φαινόμενο συνεχίζει φυσιολογικά ευτυχώς παρατηρήσαμε μια ύφεση τη νύκτα αλλά θα συνεχίσει για αρκετές ημέρες ευτυχώς με ίδιας τάξης μεγέθους γεγονότα αναφέρει σε σημερινή του ανάρτηση ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης. 

Αναλυτικά γράφει: 

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ

Σας παραθέτω μερικούς από τους ΜΙΚΡΟσεισμούς της νύκτας που πέρασε, στην περιοχή το δυτικό τμήμα της οποίας ξεκινά στις ακτές απέναντι (πίσω μου στη φώτο) και το ανατολικό τερματίζει κοντά στα Τριζόνια.

Το φαινόμενο συνεχίζει φυσιολογικά ευτυχώς παρατηρήσαμε μια ύφεση τη νύκτα αλλά θα συνεχίσει για αρκετές ημέρες ευτυχώς με ίδιας τάξης μεγέθους γεγονότα.

Δεν έχουμε παρατηρήσει κάποια μετατόπιση προς το ρήγμα του Αιγίου.

Την περιοχή την παρακολουθούμε με μεγάλη ακρίβεια γιατί μολονότι με το που έφυγα από την Πάτρα απαξιώθηκαν οι σεισμολογικές υποδομές του Πανμιου Πατρών παράλληλα το Γεωδυναμικό πύκνωσε τοποθετώντας πολλούς επιπλέον σεισμογράφους το δίκτυο του στη περιοχή.

Μπορείτε να παρακολουθείτε τα πάντα σε πραγματικό χρόνο εδώ www.gein.noa.gr.

Δεδομένου ότι εφέτος δεν θα χορέψετε στο ρυθμό του Καρνάβαλου διασκεδάστε με το shake της disco Egellados και μη ξεχνάτε οτι ο πανικός είναι 1000 φορές πιο επικίνδυνος από το σεισμό για αυτό και το χιούμορ.