7ος χρόνος, ημέρα 2104η
Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021

Γερμανία: Μετά το Πάσχα αρχίζει ο εμβολιασμός από οικογενειακούς γιατρούς

Μετά το Πάσχα αρχίζει ο εμβολιασμός από οικογενειακούς γιατρούς

Περίπου 940.000 δόσεις εμβολίων κατά της Covid-19 θα παραλάβουν την επόμενη εβδομάδα 35.000 οικογενειακοί γιατροί, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν και διαβεβαίωσε ότι από το τέλος του μήνα στα ιατρεία θα γίνονται περισσότεροι από τρία εκατομμύρια εμβολιασμοί την εβδομάδα.

«Δεν πρόκειται ακόμη για μεγάλο βήμα, αλλά είναι πολύ σημαντικό», δήλωσε ο κ. Σπαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου και πρόσθεσε ότι με την ένταξη και των οικογενειακών γιατρών στη διαδικασία εμβολιασμού, «θα εμβολιαστούμε περισσότεροι και συντομότερα».

Όπως εξήγησε ο υπουργός, από την επόμενη εβδομάδα θα παραδοθούν διαδοχικά εμβόλια της BioNTech/Pfizer, της AstraZeneca και της Johnson & Johnson. Τo εμβόλιo της Moderna, διευκρίνισε, θα χορηγείται προς το παρόν μόνο στα εμβολιαστικά κέντρα, καθώς θεωρείται ασφαλέστερο να αποφεύγεται η δεύτερη μεταφορά του. Επιπλέον, το εμβόλιο της AstraZeneca δεν θα χορηγείται σε άτομα κάτω των 60 ετών στα ιδιωτικά ιατρεία, παρά μόνο στα εμβολιαστικά κέντρα και στα νοσοκομεία. Παρά τη γενική οδηγία να μη χορηγείται σε άτομα κάτω των 60 ετών, έχει κανείς τη δυνατότητα να εμβολιαστεί, εφόσον το επιλέξει.

Σε ό,τι αφορά τα προβλήματα παραγωγής που ανακοίνωσε η Johnson & Johnson, ο κ. Σπαν διαβεβαίωσε ότι δεν αναμένεται να επηρεάσουν το πρόγραμμα εμβολιασμών στην Γερμανία, καθώς αφορούν εργοστάσια που δεν πραγματοποιούν αποστολές στην Ευρώπη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ