Μετά την JP Morgan και η Goldman Sachs μετακινεί στελέχη από το Λονδίνο λόγω Brexit

Μετά την JP Morgan και η Goldman Sachs μετακινεί στελέχη από το Λονδίνο λόγω Brexit
H Goldamn Sachs ανακοίνωσε τη μετακίνηση στελεχών της από το Λονδίνο

Η Goldman Sachs έγινε η δεύτερη μεγάλη αμερικανική τράπεζα που σε διάστημα λίγων ημερών ανακοινώνει την μετακίνηση στελεχών της από το Λονδίνο σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις λόγω Brexit. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Bloomberg η Goldman Sachs μίσθωσε γραφεία στο 16ο διαμέρισμα του Παρισιού στα οποία θα μετακινηθούν 100 ανώτερα στελέχη από τα γραφεία του Λονδίνου.

Πριν λίγες μέρες άλλωστε, η JP Morgan ανακοίνωσε ότι θα μετακινηθούν άμεσα 200 ανώτερα στελέχη της από το Λονδίνο σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, καθώς οι αξιωματούχοι της θεωρούν δύσκολη την επίτευξη εμπορικής ανάμεσα σε Λονδίνο και Βρυξέλλες. 

Τον Ιανουάριο, η τράπεζα είχε επίσης ανακοινώσει ότι θα επεκτείνει σημαντικά το κέντρο της στο Παρίσι ως μέρος των σχεδίων μετεγκατάστασης ορισμένων υπηρεσιών από το Λονδίνο, μετά το Brexit.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μεγαλύτερες τράπεζες και εταιρείες χρηματοπιστωτικών του κόσμου έχουν ήδη αναζητήσει νέα έδρα σε άλλες ευρωπαϊκές μητροπόλεις και έχουν κάνει μεταφορές κεφαλαίων. 

Υπολογίζεται επίσης ότι η JP Morgan, the Goldman Sachs, Morgan Stanley, Citi και Deutsche Bank έχουν μεταφέρει συνολικά πάνω 750 δισ. ευρώ εκτός Λονδίνου.

Η Βρετανία η οποία αποχώρησε από την Ευρωπαϊκή Ενωση στις 31 Ιανουαρίου, έχει εισέλθει σε μία μεταβατική περίοδο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, κατά τη διάρκεια της οποίας η χώρα θα συνεχίσει να εφαρμόζει τους ευρωπαϊκούς κανόνες.