Μετά την αριθμητική ο Ν. Παππάς «χτυπά» και την κοινή λογική

Μετά την αριθμητική ο Ν. Παππάς «χτυπά» και την κοινή λογική

Η «στοχευμένη» αντιπολίτευση και κριτική που επικαλείται ο Αλ. Τσίπρας παίρνει σάρκα και οστά στο πρόσωπο και του Νίκου Παππά, ο οποίος εγκαλεί την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της και την κατηγορεί ότι θα «πληρώσουμε μεγάλο τίμημα στην οικονομία» ενώ δεν έχουμε «φαινόμενα εξάπλωσης» ανάλογα με άλλες χώρες.

«Ενώ δεν έχουμε φαινόμενα εξάπλωσης της πανδημίας όπως άλλες δυτικοευρωπαϊκές χώρες, κινδυνεύουμε να πληρώσουμε μεγάλο τίμημα στην οικονομία λόγω των επιλογών της κυβέρνησης» αναφέρει χαρακτηριστικό το ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Τσίπρα.

Η νέα αυτή «καταγγελία διαπίστωση» του Ν. Παππά έρχεται να προστεθεί στη γνωστή του αριθμητική ανάλυση και στις προτάσεις του κόμματός του για την οικονομία και την προσπάθεια να πειστούν οι πολίτες πως «λεφτά υπάρχουν» αλλά η... νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση δεν τα δίνει.

Ταυτόχρονα όμως ο συλλογισμός ότι η χώρα θα πληρώσει μεγάλο οικονομικό τίμημα ενώ δεν έχει διασπορά του υιού ανάλογη με αυτή άλλων δυτικοευρωπαϊκών χωρών δείχνει πως στον ΣΥΡΙΖΑ ,παρά τα οσο υποστηρίζει ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας ως προς την αντιπολιτευτική τακτική, είναι αποφασισμένοι να κάνουν αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση.

Και την ώρα που ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τάσσεται υπέρ των μέτρων περιορισμού και των επιστημόνων που απαρτίζουν και το συμβουλευτικό όργανο της κυβέρνησης τα στελέχη του ακολουθούν το δικό τους δρόμο που όμως συγκλίνει ως προς τις επιθέσεις κατά του Κυρ,. Μητσοτακη και της Κυβέρνησης.

Η αναφορά του Νίκου Παππά σε ανάρτησή του στο τουίτερ χαρακτηριστική. Διότι πως αλλιώς να εξηγηθεί το γεγονός πως κατηγορεί την κυβέρνηση για την κατάσταση στην οικονομία ενώ επιβεβαιώνει πως η διασπορά της πανδημίας στην Ελλάδα έχει περιοριστεί.

Περιορισμός που οφείλεται ακριβώς στα μέτρα που έχουν ληφθεί και τα οποία εκ των πραγμάτων προκαλούν προβλήματα στην οικονομία της χώρας. Η απόφαση της σημερινή κυβέρνησης να βάλει τον άνθρωπο πάνω από τους αριθμούς δείχνει να προκαλεί βέρτιγκο στην αριστερά.

Σε κάθε περίπτωση στον ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκινήσει, αμέσως μετά τις προτάσεις που κατέθεσε ο ΑΛ. Τσίπρας για την οικονομία, ένα μπαράζ επιθέσεων στην Κυβέρνηση. Στόχος η επόμενη ημέρα και η διαχείριση της κρίσης που αναμένεται στην οικονομία. Η επίκληση του μπαμπούλα των μνημονίων αλλά και η ύφεση εκτιμάται πως θα δώσει τη δυνατότητα στη σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση να βρεί πεδίο σύγκρουσης με την κυβέρνηση αλλά και απόκτησης ρόλου στο πολιτικό σκηνικό που θα διαμορφωθεί.

Ουσιαστικά το «μετά θα λογαριαστούμε» δείχνει να αναζητεί τους νεοαγανακτισμένους και τις πλατείες τους.

Δείτε την ανάρτηση του Ν. Παππά: