Μετά τη Formula 1, εμβολιάστηκαν και στο Moto GP

Μετά τη Formula 1, εμβολιάστηκαν και στο Moto GP

Μετά τη Formula 1 που ήδη είδε πιλότους όπως ο Κάρλος Σάινθ της Ferrari κι ο Σέρχιο Πέρες της Red Bull και εργαζόμενους πολλών ομάδων να αποδέχονται την πρόταση του Μπαχρέιν και να εμβολιάζονται, τη ΔΟΕ που θέλει να εμβολιάσει τους αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων με το εμβόλιο Sinopharm, τώρα είναι η σειρά του Moto GP.

Με το τέλος των δοκιμαστικών στο Κατάρ, οι πιλότοι και οι υπάλληλοι των ομάδων του αθλήματος άρχισαν και εκείνοι να εμβολιάζονται με την πρώτη δόση του εμβολίου της Pfizer – BioNTech και μετά το τέλος του πρώτου Grand Prix που θα γίνει στην ίδια χώρα στις 28 Μαρτίου αναμένεται να λάβουν και τη δεύτερη δόση. Οι τοπικές αρχές συμφώνησαν με τη Dorna, την εταιρία που διοργανώνει το Moto GP, να εμβολιάσει πιλότους και προσωπικό. «Οι πιλότοι μας είναι διάσημοι και πολύ προσεκτικοί με την υγεία τους, οπότε είναι σημαντικό να δείξουμε στον κόσμο πόσο σημαντικό είναι το εμβόλιο», είπε ο CEO της Dorna, Καρμέλο Εθπελέτα.

«Είναι ένα σημαντικό βήμα που θα μας βοηθήσει, ώστε να μην έχουμε το φόβο να νοσήσουμε από τον κορονοϊό και να χάσουμε δύο – τρεις αγώνες όπως συνέβη με μένα την περασμένη σεζόν», υποστήριξε ο πιλότος της Yamaha SRT, Βαλεντίνο Ρόσι. Ο επτά φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής ήταν ένας από τους οδηγούς που εμβολιάστηκαν αυτές μέρες μαζί με τους Τζακ Μίλερ, Πέκο Μπανιάια, Μάβερικ Βινιάλες, Πολ Εσπαργαρό, Φράνκο Μορμπιντέλι και άλλους..

«Είναι ευκαιρία, αλλά και πρέπει να το δούμε και ως πράξη υπευθυνότητας», υποστήριξε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Τζουάν Μιρ, και συνέχισε: «ταξιδεύουμε τόσο πολύ και τόσο συχνά για να κάνουμε τη δουλειά μας οπότε το να μεταδόσουμε ή να μας μεταδώσουν τον ιό είναι πιθανό».

Οσον αφορά στα δοκιμαστικά, αυτό που έδειξαν οι τρεις μέρες στην πίστα Losail, είναι πως θα πρέπει να περιμένουμε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Ο Τζακ Μίλερ με Ducati έκανε τον καλύτερο χρόνο (1' 53'' 183), ενώ 61 χιλιοστά πιο πίσω του βρέθηκε ο Βινιάλες με Yamaha, στα 80 χιλιοστά Κουαρταράρο, επίσης με Yamaha, 140 χιλιοστά ο Μορμπιντέλι της Yamaha SRT και την πρώτη 5άδα έκλεισε στα 261 χιλιοστά ο Μπανιάια, ομόσταβλος του Μίλερ στη Ducati.