Μετά τα μαγκάλια τώρα επενδύει στο κάρβουνο
Κυβερνητικές πηγές για ΣΥΡΙΖΑ

Μετά τα μαγκάλια τώρα επενδύει στο κάρβουνο

Σκληρή απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ δίνουν κυβερνητικές πηγές με αφορμή τις δηλώσεις περί «ξεπουλήματος δημοσίων επιχειρήσεων» αναφορικά με το θέμα της απολιγνιτοποίησης τονίζοντας με έμφαση ότι  «μέχρι πρότινος επένδυε στα μαγκάλια, τώρα επενδύει στο κάρβουνο» αναζητώντας αντιπολιτευτικές «σημαίες ευκαιρίας».

Συγκεκριμένα, η παρέμβαση ΣΥΡΙΖΑ και το αίτημα για εγκατάλειψη των σχεδίων απολιγνιτοποίησης σε συνδυασμό με αναφορές περί «ξεπουλήματος» προκάλεσε την αντίδραση της κυβέρνησης πηγές της οποίας σημειώνουν ότι «τη στιγμή που η κυβέρνηση προχωρά στην απολιγνιτοποίηση θέτοντας την Ελλάδα στην "πράσινη" πρωτοπορία της Ευρώπης, ο ΣΥΡΙΖΑ κοιτάζει προς τα πίσω, κολλημένος στο χθές, επιμένοντας σε πολιτικές περασμένων δεκαετιών».

Υπογραμμίζοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ, αναζητώντας σημαίες ευκαιρίες, αυτή τη φορά βρήκε τον λιγνίτη» επισήμαναν πωςι «μέχρι πρότινος επένδυε στα μαγκάλια, τώρα επενδύει στο κάρβουνο» αναδεικνύοντας την προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αξιοποιήσει για μικροκομματικούς και ψηφοθηρικούς λόγους κάθε προσπάθεια για την αλλαγή σελίδας της χώρας.

Μάλιστα, οι ίδιες πηγές σχολίασαν οτι  «η περιβαλλοντική ευαισθησία για τον κ. Τσίπρα είναι άλλο ένα κενό σύνθημα. Και σταματά εκεί που αρχίζει η ψηφοθηρία».

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση για «ξεπούλημα των δημόσιων επιχειρήσεων» καλώντας την να εγκαταλείψει τα σχέδια για την απολιγνιτοποίηση.