Μέρκελ: Τα κρούσματα κορονοϊού μπορούν να φθάσουν τα 19.200 ημερησίως

Μέρκελ: Τα κρούσματα κορονοϊού μπορούν να φθάσουν τα 19.200 ημερησίως

Τα κρούσματα της Covid-19 μπορούν να φθάσουν τα 19.200 ημερησίως, αν συνεχισθεί η σημερινή τάση προειδοποίησε σήμερα την ηγεσία του κόμματός της, της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης η καγκελάριος της Γερμανίας, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι η οικονομία θα πρέπει να παραμείνει σε λειτουργία, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Bild.

«Οφείλουμε γρήγορα να περιορίσουμε τις μολύνσεις και να επέμβουμε», δήλωσε η Αγγελα Μέρκελ και πρόσθεσε πως «πρέπει να θέσουμε προτεραιότητες, διατηρώντας , συγκεκριμένα, την οικονομία σε λειτουργία και τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς ανοικτούς. Το ποδόσφαιρο είναι δευτερεύον αυτήν την στιγμή».

Σύμφωνα με την Bild, η Αγγελα Μέρκελ θεωρεί προβληματικά τα πάρτι, τις θρησκευτικές εκδηλώσεις, καθώς και τις επισκέψεις σε εστιατόρια.

Νωρίτερα, το Ινστιτούτο Robert Koch ανακοίνωσε 1.192 νέα κρούσματα Covid-19 κατά το τελευταίο 24ωρο , επί συνόλου 285.332 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της επιδημίας στην Γερμανία συνολικά. Ο συνολικός αριθμός των θανάτων ανέρχεται σε 9.460, με αύξηση κατά 3 τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το Ινστιτούτο.

Kay Nietfeld/dpa via AP