Μεγάλη φωτιά σε εξέλιξη στα Χανιά - Εκκενώθηκε χωριό

Μεγάλη φωτιά σε εξέλιξη στα Χανιά - Εκκενώθηκε χωριό

Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική περιοχή κοντά στο χωριό Σπίνα στα Χανιά. Ισχυρή πυροσβεστική δύναμη δίνει μάχη για να περιορίσει την πυρκαγιά, καθώς οι φλόγες απειλούν ήδη τα σπίτια του χωριού το οποίο έχει εκκενωθεί από τους κατοίκους που μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο.

Την μάχη με τις φλόγες δίνουν 14 οχήματα της Πυροσβεστικής και 30 άνδρες, τρία πεζοπόρα τμήματα υδροφόρες του τοπικού δήμου Κανδάνου - Σελίνου και του δήμου Πλατανιά, εθελοντές από τα τοπικά πυροσβεστικά κλιμάκια καθώς και κάτοικοι της περιοχής.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που αυτή την ώρα κινείται σε υψηλότερο σημείο μακριά από τον οικισμό συνέδραμε και το πυροσβεστικό ελικόπτερο κάνοντας παρά τους ανέμους ρίψεις νερού.

Από την φωτιά δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε σπίτια καθώς και σε κτηνοτροφικές περιουσίες που υπάρχουν στην περιοχή ωστόσο ακριβής αποτίμηση θα γίνει μόλις τεθεί υπό πλήρη έλεγχο το πύρινο μέτωπο.

Στην περιοχή βρίσκονται από νωρίς ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Γιάννης Μαραγκάκης καθώς και ο Δήμαρχος Κανδάνου - Σελίνου Αντώνης Περράκης.

Το ρεύμα στην περιοχή της Σπίνας μέχρι και τις ανεμογεννήτριες έχει διακοπεί.

«Η κινητοποίηση είναι πολύ μεγάλη. Δεν κινδυνεύουν άνθρωποι ούτε σπίτια, η φωτιά περιορίζεται μόνο στη βλάστηση και είμαστε αισιόδοξοι ότι σύντομα θα την "πιάσουμε"» δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη και το ekriti.gr ο Γενικός Περιφερειακός Διοικητής της Π.Υ. στην Κρήτη, Γιάννης Μαραγκάκης, ο οποίος σπεύδει και εκείνος στην επιχείρηση για να συντονίσει τις ενέργειες.

Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για το δεύτερο πύρινο μέτωπο που έχει εκδηλωθεί στην Κρήτη το τελευταίο 24ωρο καθώς το πρωί τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά στις Άνω Ασίτες Ηρακλείου η οποία έκανε στάχτη 40 συνολικά στρέμματα γης.