Με πτήσεις στρατιωτικών ελικοπτέρων η επέτειος της 25ης Μαρτίου

Με πτήσεις στρατιωτικών ελικοπτέρων η επέτειος της 25ης Μαρτίου

Με λιτό τρόπο, εορτάζεται φέτος η επέτειος της 25ης Μαρτίου, λόγω των μέτρων κατά του κορονοϊού. Στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη κατέθεσε στις 11 το πρωί η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία, χωρίς την παρουσία κόσμου, ενώ στρατιωτικά αεροσκάφη και ελικόπτερα πέταξαν πάνω από το Σύνταγμα.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε με αυστηρά μέτρα ασφαλείας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού με τους πολιτικούς αρχηγούς να είναι σε απόσταση δυο μέτρων ο ένας από τον άλλο, τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας. Πολίτες με τα παιδιά τους δεν υπήρχαν στο αντικριστό πεζοδρόμιο και η μπάντα, που παιάνισε τον εθνικό ύμνο, αποτελείτο από μόλις δέκα άτομα.

Κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, πραγματοποίησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι αρχηγό των κοινοβουλευτικών κομμάτων και οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων. 

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης στεφάνου πάνω από την πλατεία Συντάγματος πέταξαν τέσσερα  μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000/-5 της Πολεμικής Αεροπορίας και 6 ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού και του Πολεμικού Ναυτικού.

Στις 11:30, στο Επιτηρητικό Φυλάκιο 1 στις Καστανιές Έβρου, πραγματοποίησε  απόδοση τιμών από τη Φρουρά στη Σημαία, με ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και ταυτόχρονη διέλευση ενός ζεύγους μαχητικών F - 16 της Π.Α., το οποίο στη συνέχεια θα πετάξει πάνω από Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Λήμνο, Λέσβο και Χίο. Διελεύσεις από ζεύγη μαχητικών F-16, θα γίνουν την ίδια ώρα πάνω από:

- Θεσσαλονίκη, Καστοριά, Ιωάννινα, Κέρκυρα, Πρέβεζα, 'Ακτιο, Μεσολόγγι,

- Χανιά, Κω, Ρόδο, Καστελόριζο, Κάρπαθο, Κάσο, 'Αγιο Νικόλαο, Ηράκλειο, Ρέθυμνο,

- Πάτρα, Τρίπολη, Σπάρτη, Καλαμάτα, Γύθειο, Πύργο, 'Αραξο,

- Λάρισα, Βόλο, Σκύρο, Σάμο, Ψαρά, Κάλυμνο και Πάτμο.

Παράλληλα, πιλότος της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 "Ζευς" της Π.Α., θα απευθύνει μήνυμα προς τους πολίτες κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Λόγω του κορονοϊού ματαιώθηκαν οι παρελάσεις και η κυβέρνηση μέσω του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, κάλεσε τις Αρχές και τους πολίτες να αναρτήσουν σε όλες τις υπηρεσίες και στα μπαλκόνια των κατοικιών τους την ελληνική σημαία.  Ματαιώθηκαν επίσης όλες οι εορταστικές εκδηλώσεις και οι δοξολογίες στους ιερούς ναούς και κατ' εξαίρεση, 

Διαβάστε ακόμα: 

Κ. Σακελλαροπούλου: Το «εμείς» πριν από το «εγώ» για να πετύχουμε στην εθνική προσπάθεια